Νεοφυείς επιχειρήσεις στο SXSW στηρίζει η «Ελληνική Πρωτοβουλία»

14/03/18 • 19:20 | UPD 14/03/18 • 19:20

Την ελληνική συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ SXSW υποστηρίζει για πέμπτη συνεχή χρονιά η «Ελληνική Πρωτοβουλία».

Εφέτος, το φεστιβάλ SXSW θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 18 Μαρτίου στο Ώστιν του Τέξας, στις ΗΠΑ και κατά τη διάρκεια του 9 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο της Ελλάδας.

Οι επιχειρήσεις, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη διεθνή σκηνή, σε ένα από τα πιο διακεκριμένα τεχνολογικά και επιχειρηματικά συνέδρια καινοτομίας του κόσμου.

Στα προηγούμενα χρόνια του φεστιβάλ, επιχειρήσεις όπως το Twitter και το Periscope «συστήθηκαν» στην επιχειρηματική κοινότητα, δύο εταιρείες που στη συνέχεια της πορείας τους εξελίχθηκαν σε κολοσσούς της τεχνολογίας.

Για μια ακόμη χρονιά, η Ελληνική Πρωτοβουλία και η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα υποστηρίζουν τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις στο SXSW, μέσω της από κοινού χρηματοδοτημένης χορηγίας τους.

Ειδικότερα, η «Ελληνική Πρωτοβουλία» επιβεβαιώνει την πεποίθηση της ότι η επιχειρηματικότητα αποτελεί κλειδί για τη νέα γενιά δημιουργικών και επιχειρηματικών εγχειρημάτων, που μπορούν να συνεισφέρουν στη μελλοντική ευημερία της Ελλάδας. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε ένα από τα πιο κλειστά και διακεκριμένα συνέδρια στο κόσμο, αυτές οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να εμπνευσθούν και να αναπτυχθούν.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) υποστηρίζει για πέμπτη συνεχή χρονιά την Ελληνική συμμετοχή στο διεθνές φεστιβάλ SXSW?.

Στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, και μέσω της σημαντικής βοήθειας του ΤΗΙ και της Πρεσβείας των Η.Π.Α, πάνω από 90 Ελληνικά startups είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο SXSW?.

Μέσω της υποστήριξης του ΤΗΙ και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα των Ελληνικών startups αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται από την επενδυτική κοινότητα. Ενδεικτικά, η εταιρεία online εκπαίδευσης Schoox, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει συνολικά 6,5 εκατ δολάρια ενισχύοντας και επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της, και προσφέροντας εργασία σε 40-45 εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, η Gridmates, μια πλατφόρμα δωρεάς ενέργειας, απέσπασε το δεύτερο βραβείο το 2015 για λογαριασμό του Αμερικάνικου Υπουργείου Ενέργειας σε ?clean tech startups?, και της απονεμήθηκε βραβείο 105.000, δολ. αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα επιχείρησης που επωφελήθηκε από την υποστήριξη του ΤΗΙ και της Πρεσβείας των Η.Π.Α.στην Αθήνα.
Φέτος η εταιρεία Ingredio, μια πλατφόρμα που βοηθά στον εντοπισμό τοξικότητας συστατικών στα τρόφιμα και τα καλλυντικά θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τη δραστηριότητά της στην επενδυτική κοινότητα και να συγκεντρώσει κεφάλαια για την επέκταση των δραστηριοτήτων της.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, εκ μέρους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε: Από την ίδρυση της, η Ελληνική Πρωτοβουλία στεκόταν πάντα δίπλα σε καινοτόμες ιδέες και φιλόδοξα επιχειρηματικά εγχειρήματα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Η παρουσίαση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, σε μια σκηνή που αποτελείται από τόσο διακεκριμένους επαγγελματίες όσο αυτή του SXSW, και το ενδιαφέρον που βλέπουμε από τους επενδυτές για τις Ελληνικές startups είναι πραγματικά αναζωογονητικό . Επιβεβαιώνει την πεποίθηση του ΤΗΙ για τις τεράστιες δυνατότητες της Ελλάδας καθώς και ότι τα καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην μελλοντική ευημερία της Ελλάδας?

Ο Αμερικάνος Πρέσβης στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, δήλωσε: ?Η αντοχή και η δύναμη του τομέα των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων είναι ένα από τα Ελληνικά successstories και αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για την οικονομική ανάκαμψη. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τους νέους Έλληνες επιχειρηματίες και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να τους συνδέσουμε με τους ομολόγους τους από τον ενεργητικό τομέα νεοφυών επιχειρήσεων της Αμερικής. Η καινοτομία θα είναι το θέμα της Αμερικάνικης συμμετοχής στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου φέτος, η Αμερική θα είναι η τιμώμενη χώρα. Ελπίζουμε να δούμε και μερικούς από τους απόφοιτους του SXSW εκεί, να παρουσιάζουν όσα κέρδισαν από αυτή τη σημαντική εμπειρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ