Ο Ηλίας Παπαγεωργιάδης επανεξελέγη στο ΔΣ του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομάζας

20/12/17 • 13:24 | UPD 20/12/17 • 13:24

Στις 22 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για το μέλλον της ΒιοΕνέργειας (EBF) πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΑΕΒΙΟΜ, του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομάζας.

Στη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για 8 μέλη του δ.σ. του Συνδέσμου. Ο κ. Ηλίας Παπαγεωργιάδης, Πρόεδρος του Ρουμανικού Συνδέσμου Βιομάζας και Βιοαερίου (ARBIO) επανεξέλεγη στο δ.σ., για δεύτερη συνεχόμενη φορά μετά το 2015, και θα εκπροσωπήσει για ακόμη δύο χρόνια τη φωνή της Ελλάδας, της Ρουμανίας και των χωρών της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα κέντρα αποφάσεων των Βρυξελλών.

Στην ομιλία του πριν τις εκλογές ο κ. Παπαγεωργιάδης τόνισε πως:

Η δυναμική της αγοράς των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης είναι πολύ μεγάλη και αν προχωρήσουν σωστά οι νόμοι σχετικά με τις ενισχύσεις των έργων, τα επόμενα χρόνια θα ανοίξει μία νέα μεγάλη αγορά.

Τα πρώτα 2 χρόνια του στο ευρωπαϊκό δ.σ. πέτυχε να αλλάξει 4 αποφάσεις, των οποίων η αλλαγή προστάτεψε και τα συμφέροντα της Ελλάδας, καθώς και άλλων χωρών λιγότερο ανεπτυγμένων στη ΒιοΕνέργεια

Συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση των θέσεων της ΑΕΒΙΟΜ για τις Ευρωπαϊκές

Οδηγίες που θα ισχύσουν από το 2020 και μετά.

«Για να προχωρήσουμε ενωμένοι θα πρέπει να ακούσετε και τα προβλήματα αυτού του τμήματος της Ευρώπης, να συνενοηθούμε και να πάμε μπροστά. Ίσως λίγο πιο αργά από ότι θα θέλατε, αλλά όντες όλοι μαζί»

Ο Σύνδεσμός του και ο ίδιος προσωπικά επιμένουν στην προώθηση της παραγωγής ρεύματος από ΒιοΕνέργεια, ειδικά από πηγές όπως σκουπίδια κλπ

Θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις διακρατικές συμφωνίες και επενδύσεις, την ανταλλαγή τεχνολογίας και know how.

Συμμετείχε ενεργά στον τομέα της Επικοινωνίας του Οργανισμού. «Ακουγόμαστε δυσανάλογα λίγο για το μέγεθός μας, χρειαζόμαστε και άλλη δουλειά».

Ποια είναι η ΑΕΒΙΟΜ

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Βιομάζας είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός οργανισμός στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)

Έχει μέλη από 29 χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο

Εκπροσωπεί το 63% της συνολικής ενέργειας από ΑΠΕ που καταναλώνεται στην Ευρώπη

Τα μέλη του έχουν κύκλο εργασιών ύψους 55 δις Ευρώ (2016)
Διαχειρίζεται τον φορέα πιστοποίησης των πέλετ EnPlus, τον μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο

Είναι ένας από τους Συνδέσμους που διαπραγματεύτηκαν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο τους Ευρωπαϊκούς στόχους για την περίοδο 2020 – 2030.

(Η θέση του κ. Παπαγεωργιάδη είναι άμισθη).