Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος θα αναλάβει την προεδρία του ΣΕΒ

04/12/17 • 23:42 | UPD 04/12/17 • 23:42

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών αποφάσισε να προτείνει για νέο πρόεδρο του ΣΕΒ τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών αποφάσισε να προτείνει για νέο πρόεδρο του ΣΕΒ τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, επιχειρηματία με πολυσχιδείς δραστηριότητες στη βαριά βιομηχανία, στην ενέργεια και στις κατασκευές.

Ο κ. Μυτιληναίος θα αντικαταστήσει τον Θεόδωρο Φέσσα στην κεφαλή του μεγαλύτερου εργοδοτικού Συνδέσμου της χώρας τον Μάιο του 2018.

Η διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου του ΣΕΒ είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούνιο (στον ΣΕΒ ο πρόεδρος δεν εκλέγεται αλλά επιλέγεται) και η αλλαγή της σκυτάλης συμπίπτει με μια περίοδο που το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματιών σχεδιάζει την επόμενη μέρα αφού είναι κοινή η πεποίθηση ότι η οικονομία είναι σε κομβικό σημείο και οι προκλήσεις είναι πολλές.

Ο κ. Μυτιληναίος ήταν το μοναδικό όνομα που είχε πέσει στο τραπέζι από την αρχή και ουσιαστικά έμεινε μέχρι το τέλος χωρίς αντίπαλο. Η επιλογή του αποτελεί κι ένα σαφές μήνυμα της στροφής της οικονομίας προς το νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα.