Ακαδημία αρχαίας ελληνικής και παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής

22/09/17 • 18:24 | UPD 22/09/17 • 18:24

Η εκπαίδευση στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ επιδιώκει την διαρκή άνοδο του επιπέδου σπουδών, μέσα από ελευθερία πνεύματος και λόγου #ΕΤ

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ λειτουργεί από το 2004 στην Κηφισιά, το Θησείο και τη Γλυφάδα προσφέροντας εκπαίδευση και θεραπευτικές συνεδρίες εναλλακτικών θεραπειών.

Η εκπαίδευση στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ επιδιώκει την διαρκή άνοδο του επιπέδου σπουδών, μέσα από ελευθερία πνεύματος και λόγου. Μελετάμε και ταυτόχρονα εφαρμόζουμε την αρχαία Ελληνική ιατρική, την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, την Θιβετάνικη Ιατρική, την Αγιουρβέδικη Ιατρική καθώς και την Ομοιοπαθητική. Η εκπαίδευση στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ στηρίζεται σε στιβαρές βάσεις: στην Αρχαία Ελληνική και την Παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική σκέψη.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ λειτουργεί και ως θεραπευτικό κέντρο, ώστε η μελέτη της αρχαίας γνώσης να μην παραμένει θεωρία αλλά να έχει και πρακτική εφαρμογή. Στους χώρους της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ προσφέρονται θεραπευτικές συνεδρίες: Βελονισμός, Ρεφλεξολογία, Shiatsu, Thai massage, Μάλαξη με Έλαια, Λεμφική Μάλαξη κ.α.
Το 2013 δημιουργήσαμε τον εκδοτικό οίκο «Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής» με στόχο την προβολή του συγγραφικού και ερευνητικού έργου των καθηγητών της σχολής και όχι μόνο. Τα βιβλία της Ακαδημίας απευθύνονται τόσο σε θεραπευτές και σε μυημένους στις εναλλακτικές θεραπείες αλλά και στο ευρύ κοινό.

Από τον Απρίλιο του 2016 λειτουργεί και το Βοτανοπωλείο Εστία στο κέντρο της Αθήνας, στο Θησείο, προσφέροντας Ελληνικά, Κινέζικα και Διεθνή βότανα και θεραπευτικές συνταγές, είδη βελονισμού, τα βιβλία των εκδόσεων μας κ.α. Στον όμορφο και φιλόξενο χώρο της Εστίας μπορείτε επίσης να απολαύσετε ροφήματα, χυμούς και ελαφρά γεύματα.

Το βασικό αντικείμενο της Ακαδημίας είναι η επαγγελματική εκπαίδευση στις τέχνες της θεραπείας. Τα αντικείμενα σπουδών καλύπτουν μεγάλο φάσμα της λεγόμενης εναλλακτικής ιατρικής στην οποία στρέφονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας. Οι περισσότεροι απόφοιτοι μας εργάζονται ως θεραπευτές είτε ιδιωτικά είτε σε κέντρα εναλλακτικών θεραπειών, ξενοδοχεία, spa κλπ. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι από το Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 λειτουργεί τμήμα Bachelor στον Βελονισμό και την Παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Kινέζικης Iατρικής του Tianjin της Κίνας (3 έτη σπουδών στην Ελλάδα, στην Ακαδημία και 2 χρόνια στο πανεπιστήμιο του Tianjin).

Ο σπουδαστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορα μαθήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του, για παράδειγμα Ελληνικό ή Κινέζικο Βελονισμό, Ελληνικά Βότανα, Ομοιοπαθητική, κάποια θεραπευτική μάλαξη όπως η ρεφλεξολογία, το Shiatsu ή το Thai Massage κλπ και στην πορεία να συνδυάσει μαθήματα και γνώσεις ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένη η θεραπευτική του προσέγγιση.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 80 10 111 | fax: 210 80 88 382
Διευθύνεις:
Κηφισιά: Σωκράτους 24, 145 61
Θησείο: Αμφικτύονος 12 & Πουλοπούλου, 118 51
Γλυφάδα: Καλαμών 3, Παραλία Γλυφάδας 166 75
email: info@akadimia.gr website: www.akadimia.gr