Αιφνίδια αποχώρηση του Marchionne από το τιμόνι του ομίλου FCA για λόγους υγείας

24/07/18 • 15:13 | UPD 24/07/18 • 15:13

Newsroom eleftherostypos.gr

Μετά από 14 χρόνια στο τιμόνι της FIAT, ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της Sergio Marchionne φαίνεται πως αποχωρεί πρόωρα από την θέση του - περίπου ένα χρόνο νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί - λόγω προβλημάτων υγείας.

Μετά από 14 χρόνια στο τιμόνι της FIAT, ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της Sergio Marchionne φαίνεται πως αποχωρεί πρόωρα από την θέση του – περίπου ένα χρόνο νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί – λόγω προβλημάτων υγείας.

Το επίσημο ανακοινωθέν του ομίλου FCA αναφέρει πως ο Marchionne είχε επιπλοκές στην υγεία του έπειτα από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές του μήνα.

Η αιφνίδια όσο και επιβεβλημένη αποχώρηση του Μarchionne φέρνει στο προσκήνιο τον 54χρονο βρετανό Mike Manley ως τον αντικαταστάτη του. Ο Manley ήταν επικεφαλής των δραστηριοτήτων της Jeep και της Pam, εταιρειών που ανήκουν στον όμιλο FCA. Ο δε πρόεδρος του ομίλου, John Eklann θα αναλάβει προσωρινά την διοίκηση της Ferrari μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος manager που θα την αναλάβει.