Στο σπίτι του τζογαδόρου…

Sorry. No data so far.

13/04/17 • 07:31 | UPD 13/04/17 • 07:31

Με την πρωτοφανή, προκλητική ομιλία του χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός έδειξε ότι αγνοεί τόσο την πραγματικότητα, όσο και την ελληνική κοινωνία.

Επιχειρηματολογώντας, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του είναι ικανή, όταν έχει αποδειχθεί καταστροφική για τη χώρα, υποστήριξε ότι έχει πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει, όταν έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους δείκτες και ότι η χώρα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, όταν η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση και προετοιμάζεται για το τέταρτο, συμπληρωματικό Μνημόνιο.

Τα ψέματα και το θράσος όμως έχουν και ένα όριο. Ενας πολιτικός που εξελέγη για να σκίσει τα Μνημόνια και για να καταργήσει τη λιτότητα με ένα νόμο και ένα άρθρο, και ο οποίος μόλις πριν από λίγες εβδομάδες δεσμευόταν για «ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα», είναι αυτός που έφερε τα πλέον επώδυνα μέτρα της μνημονιακής περιόδου της χώρας μας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο υποτιθέμενος φίλος και συμμαχητής του κ. Τσίπρα, ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, πριν από λίγες ημέρες, εξήρε τις επιδόσεις του σημερινού πρωθυπουργού στον δημοσιονομικό, φορολογικό τομέα, λέγοντας ότι έχει ψηφίσει περισσότερα από 200 μνημονιακά μέτρα.

Είναι γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας, με τη συμφωνία που έχει ανακοινωθεί ότι θα κλείσει με τους πιστωτές (γιατί ακόμα και αυτή δεν έχει οριστικοποιηθεί), βάζει τη χώρα σε μια μόνιμη μνημονιακή κατάσταση, επεκτείνοντας την ισχύ του Μνημονίου τουλάχιστον έως το 2021 και ζητώντας νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό.

Και σαν να μη φθάνουν όλα αυτά, φθάνει στο σημείο να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι τζογάρει στην αποτυχία της χώρας. Ποιος; Ο κ. Τσίπρας που, τόσο το 2015 με τη δικής του επιλογής Βαρουφάκεια διαπραγμάτευση, όσο και φέτος με την καταστροφική καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, δείχνει ότι δεν διστάζει να παίζει στα ζάρια τη χώρα για να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην καρέκλα της εξουσίας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου