Το «έγκλημα» του Τσίπρα

Sorry. No data so far.

29/03/17 • 07:27 | UPD 29/03/17 • 07:27

Στα χρόνια της αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας «πουλούσε» αντίσταση στα Μνημόνια και απειλούσε την κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι θα έστηνε δικαστήρια κατά των μελών της που «ξεπουλούν» τη δημόσια περιουσία.

Ενδεικτικά του κλίματος που καλλιεργούσε τα προηγούμενα χρόνια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα όσα έλεγε τον Οκτώβριο του 2013 στους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ με αφορμή το σχέδιο της τότε κυβέρνησης να απελευθερώσει την αγορά ενέργειας και να πουλήσει μονάδες της ΔΕΗ:

«Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον ΑΔΜΗΕ; Σε αυτές τις συνθήκες θα είναι πολύ δύσκολο κάποιοι να σχεδιάζουν και να ετοιμάζουν ένα τέτοιο έγκλημα. Ακόμα κι αν το διαπράξουν, να ξέρουν ότι πρώτον θα είναι υπόλογοι. Η Ελληνική Δημοκρατία έχει νόμους. Και έχουμε και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν διαχειρίζονται την περιουσία που τους την κληρονόμησαν οι παππούδες τους. Διαχειρίζονται τους κόπους και την περιουσία χρόνων ενός ολόκληρου λαού. Αν νομίζουν ότι επειδή μπαίνουν στα λίαρ τζετ των φίλων τους επιχειρηματιών μπορούν να ξεπουλάνε σαν να είναι τσιφλίκι του παππού τους τον ΟΠΑΠ, την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ, κάνουν λάθος.

Και γι’ αυτό εμείς λέμε ότι αυτήν την προοπτική θα την αποτρέψουμε. Και δεν είναι απειλή, αλλά κατάθεση πρόθεσης. Οσοι έρθουν να κερδοσκοπήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας να το υπολογίσουν και δεύτερη φορά. Θα χάσουν τα λεφτά τους, αλλά θα τεθούν και υπόλογοι έναντι του νόμου».

Αυτά έλεγε τότε ο κ. Τσίπρας και τώρα ετοιμάζεται να «ξεπουλήσει» τις μονάδες της ΔΕΗ και μάλιστα σε απόλυτη συμφωνία με τους δανειστές.

Υποθέτουμε ότι τα όσα έλεγε περί δικαστικών εμπλοκών των επενδυτών αλλά και των υπουργών που θα επιτρέψουν τέτοιες μεταβιβάσεις δεν τα έχει ξεχάσει. Οπως επίσης τις παλαιότερες προειδοποιήσεις του προς «τη μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ» ότι «δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει στην εκποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει στα νύχια των αχόρταγων τοκογλύφων και των υποτακτικών κυβερνήσεων να εκποιήσουν και να λεηλατήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας».

Για αυτό δυσκολεύεται τώρα ο κ. Τσίπρας να περάσει την πώληση του ΑΔΜΗΕ και διαμηνύει προς τους υπουργούς και βουλευτές του ότι είναι πιο αριστερός από εκείνους. Επειδή έχει μιλήσει για εγκλήματα και τώρα καλείται να κάνει το… φόνο!

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου