Να δοθεί τέλος στη γενικευμένη ανομία

Sorry. No data so far.

17/02/17 • 07:34 | UPD 17/02/17 • 07:34

Σε καθημερινή βάση παρατηρούμε με ανησυχία να συμβαίνουν διάφορες άνομες πράξεις. Βανδαλισμοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς από ομάδες νεαρών ατόμων, έξαρση της εγκληματικότητας από σπείρες του κοινού Ποινικού Δικαίου που δρουν στην Αθήνα αλλά και στην περιφέρεια, ενώ παραμένει πάντα το άβατο των Εξαρχείων σε ό,τι αφορά τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Σήμερα συζητείται στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρωθυπουργό, με θέμα την αύξηση των φαινομένων βίας και την έξαρση της εγκληματικότητας από τη χρονική στιγμή της ανάληψης της εξουσίας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στις καταστροφές οχημάτων και δημόσιων κτιρίων, στη δράση των αναρχικών, τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας κ.ά.

Εχει ενδιαφέρον πόσο θα κρατήσει ο διάλογος του υπουργού Δημόσιας Τάξης με τους μπαχαλάκηδες και πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα αποφασίσει να προστατεύσει τις ζωές των πολιτών και τη δημόσια περιουσία. Στις αστικές συγκοινωνίες οι καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων εισιτηρίων και η πυρπόληση οχημάτων έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα, ενώ επίσης οι συνοικίες της Αθήνας έχουν παραδοθεί στο μικρό και το μεγάλο έγκλημα.

Η Δυτική Αττική έχει χωριστεί σε τοπικές μαφίες, όπως έχει αναδείξει στα ρεπορτάζ του ο Ελεύθερος Τύπος, και οι κάτοικοι ζουν καθημερινά υπό το φόβο των εγκληματικών επιθέσεων που συχνά καταλήγουν, δυστυχώς, και σε αιματηρά επεισόδια. Το εμπόριο ναρκωτικών ανθεί, οι κλοπές αυξάνονται, όπως και άλλα φαινόμενα εγκληματικότητας, για τα οποία η Αστυνομία δεν λαμβάνει εντολές παρέμβασης.

Η Αθήνα δεν πρέπει να χάσει το στοίχημα της δημόσιας τάξης που είχε κερδηθεί τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η πολιτική ηγεσία οφείλει να αλλάξει την πολιτική της αδρανοποίησης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των επίλεκτων μονάδων της Αστυνομίας που είχαν επιτελέσει σημαντικό έργο τα προηγούμενα χρόνια.

Το καθεστώς της ανομίας θα πρέπει να τερματιστεί πριν η ρουτίνα των βανδαλισμών και των εγκληματικών επιθέσεων εξελιχθεί σε αιματηρή μάστιγα. Το ζήτημα είναι αν η κυβέρνηση έχει πολιτική βούληση και σχέδιο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου