Από την αξιοπρέπεια στην πλήρη υποταγή

28/12/16 • 07:35 | UPD 28/12/16 • 07:35

Ολοι θυμούνται τις γνωστές κορόνες του Αλ. Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, αλλά και κατά τους πρώτους μήνες της παντελώς αποτυχημένης, όπως αποδείχθηκε, διαπραγμάτευσης, για τη χαμένη αξιοπρέπεια που υπόσχονταν ότι θα έφερναν πίσω στους πολίτες. Σε καθημερινή βάση μάλιστα ακούγαμε τότε για γερμανοτσολιάδες, υποτελείς στον Σόιμπλε και για αυτούς που υπογράφουν ό,τι βλέπουν μπροστά τους.

Δύο χρόνια μετά η ελληνική οικονομία ταλανίζεται και η κοινωνία υποφέρει από το τρίτο βαρύ Μνημόνιο που υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, από τα capital controls, των οποίων τα αρνητικά αποτελέσματα θα βιώνουμε για πολύ καιρό ακόμα, και την ύφεση που διαδέχθηκε και πάλι την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία είχε βρεθεί η χώρα επί κυβέρνησης Ν.Δ.

Υστερα από όλα αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής της αριστερής διακυβέρνησης, έρχεται και η επιστολή μετανοίας του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου προς τους δανειστές για να σπάσει και τον τελευταίο μύθο του ΣΥΡΙΖΑ που είχε απομείνει.

Η επιστολή, η οποία αποτελεί μνημείο υποτέλειας, πλήρους υποταγής και απόλυτου πολιτικού εξευτελισμού, εκφράζει τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης Τσίπρα στο Μνημόνιο, ενώ περιλαμβάνει ρητή δέσμευση ότι η ενίσχυση που χορηγήθηκε προς τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι εφάπαξ και δεν θα επαναληφθεί, αλλά, επιπλέον, και ότι η κυβέρνηση θα πάρει πίσω χρήματα από τους συνταξιούχους εάν δεν καταφέρει να πιάσει τους στόχους του προγράμματος που έχουν τεθεί.

Πέρα από τις οικονομικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων, ακόμα χειρότερος είναι ο εμπαιγμός των πολιτών από την κυβέρνηση. Αν είχε υπογράψει ένα τέτοιο κείμενο π.χ. ο Γ. Στουρνάρας επί κυβέρνησης Ν.Δ., είναι σίγουρο ότι ο κ. Τσίπρας θα είχε κατεβάσει τον κόσμο στο Σύνταγμα και δεν θα είχε αφήσει ούτε πέτρα όρθια.

Αυτή η διγλωσσία Τσίπρα, έξω να υπογράφει τα πάντα και μέσα να το παίζει δήθεν αντιμνημονιακός, ξεπερνά κάθε όριο και είναι βέβαιο ότι θα τιμωρηθεί από τους πολίτες όταν στηθούν οι κάλπες.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου