Τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν

23/12/16 • 08:43 | UPD 23/12/16 • 08:43

Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές έχει πάρει και πάλι επικίνδυνους δρόμους για τη χώρα. Η «παρεξήγηση», όπως την εμφάνιζαν από την ελληνική πλευρά, σχετικά με την απόφαση για τη χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος στους συνταξιούχους, έχει μετατραπεί σε ένα αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο ESM, δηλαδή ο ευρωπαϊκός μηχανισμός που δανειοδοτεί την Ελλάδα, απέστειλε ιδιαίτερα αυστηρή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ζητώντας διευκρινίσεις για τις απροειδοποίητες ενέργειες της κυβέρνησης που, σύμφωνα με τους δανειστές, παραβιάζουν τη συμφωνία.
Ετσι, λοιπόν, τώρα, καλείται ο κ. Τσακαλώτος να υπογράψει επιστολή μετανοίας, προσθέτοντας ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα των ταπεινωτικών πράξεων που έχει δεχθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες, σε μεγάλο βαθμό, οφείλονται στον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του Μεγάρου Μαξίμου.

Αντί να δώσει το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους τον προσεχή Απρίλιο, με βάση τα επίσημα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα που θα ανακοινωθούν τότε, ο πρωθυπουργός προχώρησε στην κίνηση αυτή προκειμένου να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη των δημοσκοπήσεων. Και η πρωτοβουλία αυτή για τη χορήγηση του εφάπαξ επιδόματος στους συνταξιούχους με συνολικές αποδοχές έως 850 ευρώ, όπως όλα δείχνουν, εντάσσεται σε ένα άλλο μυστικό σχέδιο της γνωστής παρέας του Μαξίμου για την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες.

Πολύ απλά βλέπουμε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να προχωρήσει τη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ούτε, πολύ περισσότερο, να βγάλει τη χώρα από το τρίτο Μνημόνιο που ο κ. Τσίπρας υπέγραψε. Αντιθέτως, είναι πλέον μεγάλος ο κίνδυνος να μας πάει και σε ένα τέταρτο Μνημόνιο, για το οποίο ήδη έχει αρχίσει να μας προετοιμάζει.

Από την περίφημη αξιοπρέπεια που μας υποσχόταν ο κ. Τσίπρας περάσαμε στην εθνική και κοινωνική ταπείνωση, η οποία θα αποτυπωθεί και εγγράφως στην επιστολή που θα στείλει ο κ. Τσίπρας στους πιστωτές.

Aπό την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου