Τα παλιά κόλπα δεν πιάνουν

Sorry. No data so far.

16/12/16 • 07:31 | UPD 16/12/16 • 07:31

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δηλητηριάσει τον δημόσιο βίο και να διχάσει τους πολίτες προκειμένου να καλύψει τη δική της ανεπάρκεια. Ο εκλεκτός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με βάση τις αποκαλύψεις του Γ. Βαρουφάκη, Αλ. Τσίπρας, επαναφέρει τα διλήμματα στην κοινωνία και δείχνει έτοιμος στο επόμενο βήμα του να θυμηθεί και πάλι τους «γερμανοτσολιάδες» και τους «μενοευρωπαίους».

Μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από το 2015. Τότε που τα έλεγε αυτά ήταν είχε 70% δημοτικότητα, ενώ τώρα έχει κατρακυλήσει στην πέμπτη θέση της δημοφιλίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών με ποσοστά που λίγο υπερβαίνουν το 15%. Αντιστοίχως, την εποχή εκείνη ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείτο με διψήφια διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ σήμερα βρίσκεται σε δημοσκοπική κατρακύλα υπολειπόμενός της κατά 15 και πλέον μονάδες.

Επιπλέον όλα τα ευρήματα των μετρήσεων κοινής γνώμης δείχνουν ότι οι πολίτες σε συντριπτικά ποσοστά εκτιμούν ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη το 2017.

Είναι σαφές ότι αυτό το τσουνάμι της λαϊκής δυσαρέσκειας δεν μπορεί να ανακοπεί από τις διχαστικές τακτικές του παρελθόντος που προσπαθεί να επαναφέρει ο κ. Τσίπρας, στην προσπάθειά του να διασωθεί. Ομως, είναι ολοφάνερο ότι αυτή τη φορά ούτε η κοινωνία έχει διάθεση να τον ακούσει, ούτε ο ίδιος μπορεί πια να πείσει τον κόσμο ότι έγινε όψιμος αντιμνημονιακός, όταν έχει υπογράψει το τρίτο βαρύ Μνημόνιο και ετοιμάζεται σύντομα να μας φέρει και ένα τέταρτο με νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας.

Ο σημερινός πρωθυπουργός επιβεβαιώνει με τις επιλογές του τον πρώην συνεργάτη του, Γ. Βαρουφάκη, και αποδεικνύεται ο καλύτερος πολιτικός φίλος του Σόιμπλε. Οχι μόνο γιατί υπογράφει τα Μνημόνια με τα δημοσιονομικά, φορολογικά μέτρα, αλλά και γιατί δέχθηκε ακόμα και τη δημιουργία του υπερταμείου, που ήταν η απαίτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και την οποία είχαν απορρίψει όλοι οι προκάτοχοι του Αλ. Τσίπρα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου