Ας ψηφιστεί και ας παραιτηθεί

Sorry. No data so far.

15/12/16 • 07:29 | UPD 15/12/16 • 07:29

Οι θεσμοί διαπιστώνουν πλέον πως οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συνάδουν με τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Ομως, η ρύθμιση που έχει εξαγγείλει ο Αλ. Τσίπρας για τη χορήγηση του βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους, και η οποία θα τεθεί σήμερα σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, θα πρέπει να ψηφιστεί, για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί όταν οποιοσδήποτε Ελληνας πρωθυπουργός δεσμεύεται στους πολίτες, θα πρέπει να τηρεί τη δέσμευσή του.

Και, δεύτερον, γιατί οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα μπορέσουν να πάρουν μια μικρή ανάσα.
Ας ψηφιστεί λοιπόν το μέτρο, αλλά αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα πρέπει να παραιτηθούν και να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Γιατί ο πρωθυπουργός ως θεσμός θα πρέπει να είναι αξιόπιστος και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, ωστόσο ο Αλ. Τσίπρας, σε σχεδόν δύο χρόνια διακυβέρνησης, αποδεικνύει σε μόνιμη βάση ότι δεν έχει καμία απολύτως αξιοπιστία. Ούτε προς τους πολίτες, τους οποίους εξαπάτησε για να επιβάλει υπέρογκη φορολογία και άγριες περικοπές σε συντάξεις και εισοδήματα. Αλλά ούτε και προς τους δανειστές, αφού δεν εφαρμόζει αυτά που ο ίδιος υπογράφει.

Οι διαρκείς αλλοπρόσαλλες κινήσεις Τσίπρα, όχι μόνο εκθέτουν τη χώρα, αλλά δυναμιτίζουν και τις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση. Και οι λεονταρισμοί πληρώνονται ακριβά. Το έχουμε ξαναζήσει με τον Γ. Παπανδρέου που μοίραζε επιδόματα και μετά έστειλε το λογαριασμό του Μνημονίου στους φορολογούμενους.

Κυβέρνηση και Τσίπρας προσπαθούν να ξεφύγουν τώρα από τη συμφωνία που υπέγραψαν, αλλά και να αποσείσουν τις ευθύνες τους. Το πρωί έβριζαν την αντιπολίτευση και μετά ζητούσαν τη στήριξή της. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στήριξαν με επιφυλάξεις την απόφαση για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους θεωρώντας ότι είναι σε συμφωνία με τους δανειστές και χωρίς κίνδυνο να τιναχθούν στον αέρα διαπραγμάτευση και αξιολόγηση.

Η Ν.Δ. άλλωστε έχει αποδείξει ότι βάζει πλάτη στις δύσκολες στιγμές. Οπως έκανε τον Ιούνιο του 2015, όταν κινδύνευε η χώρα να βρεθεί εκτός ευρώ, αλλά και σε άλλα νομοσχέδια, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον της χώρας. Ομως ο Αλ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να πετά το λογαριασμό της δικής του αποτυχίας στην αντιπολίτευση και τους πολίτες. Ας ψηφιστεί λοιπόν η ρύθμιση και ας πάμε σε εκλογές.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου