Ανθρωπισμός α λα καρτ

02/12/16 • 07:27 | UPD 02/12/16 • 07:27

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν αναλάβει την εξουσία, είχε ανακαλύψει την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, τις δεκάδες αυτοκτονίες, τα παιδιά που λιποθυμούσαν στα σχολεία από την πείνα, τους νέους που έχαναν τη ζωή τους επειδή δεν είχαν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν. Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίσταζε να εκμεταλλευθεί οποιοδήποτε τραγικό γεγονός, να καπηλευθεί οποιοδήποτε δυστύχημα συνέβαινε στον τόπο, για να δείξει ότι μόνο αυτός ενδιαφέρεται για τον κόσμο, ότι δηλαδή είναι κόμμα ουμανισμού.

Μόλις όμως ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε να αναρριχηθεί στην εξουσία όλα αυτά εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας. Ολα ξεχάστηκαν. Η ανθρωπιστική κρίση έγινε αξιοπρέπεια, οι αυτοκτονίες σταμάτησαν, ακόμα και οι τραγωδίες, όπως αυτή στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, αποδόθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό σε μια «άτυχη στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε σπίτι».

Το χειρότερο ωστόσο δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο προκειμένου να κερδίσει πολιτικούς πόντους. Πράγμα το οποίο είναι, ούτως ή άλλως, κοινωνικά απαράδεκτο και πολιτικά απορριπτέο ως πρακτική. Το ακόμα χειρότερο είναι οι πολιτικές που εφαρμόζει και οι οποίες πλήττουν κυρίως τους αναξιοπαθούντες.

Κανείς βεβαίως από τους υπουργούς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει για τις χιλιάδες των προσφύγων που ξεπαγιάζουν στα κέντρα κράτησης. Ουδείς από αυτούς συγκινείται που το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί την… άνοιξη, αφήνοντας χωρίς βοήθημα τουλάχιστον ως τον Φεβρουάριο 600.000 νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα επειδή το υπουργείο Οικονομικών ακόμα σχεδιάζει… αλλαγές. Και κανείς ΣΥΡΙΖΑίος δεν μιλάει που το ΕΚΑΣ θα κοπεί τον Δεκέμβριο στο 50%, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.

Ο ανθρωπισμός α λα καρτ που απλόχερα προσφέρθηκε στον κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές, προκειμένου να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι, έσβησε τελείως μόλις η αριστερά ανήλθε στην εξουσία. Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την πολιτική καπηλεία των δυσάρεστων ανθρώπινων καταστάσεων.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου