Κουτοπονηριές με τις άδειες

04/11/16 • 07:33 | UPD 04/11/16 • 07:33

Η κυβερνητική δραστηριότητα έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε μονοθεματική, αφού έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κυβέρνηση δεν ασχολείται πλέον ούτε με την Παιδεία ούτε με την Υγεία ούτε με τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη ούτε καν με τη διαπραγμάτευση για την οικονομία που έχει καθυστερήσει, παρά μόνο με τον περιβόητο νόμο Παππά, τις αλλαγές Παππά, τις τροπολογίες Παππά κ.ο.κ. Σαν να μην υπάρχουν πρωθυπουργός και άλλοι υπουργοί, ο υπουργός Επικρατείας εμφανίζεται ως ο αντ’ αυτού, ο πανταχού παρών, που, όπου ανακατεύεται, τα κάνει όλα, κατά το κοινώς λεγόμενο, μπάχαλο.

Ο νόμος του κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, η διάταξη για την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, δηλαδή στον ίδιο, ακυρώθηκε, κι όμως εκείνος επιμένει σε κουτοπονηριές.

Ετσι, χθες το πρωί, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, έλεγε ότι η νέα νομοθετική ρύθμιση θα προχωρήσει, έστω και με μικρή καθυστέρηση, και επέμενε στον αριθμό 4 για τις τηλεοπτικές άδειες, σαν να μην έγινε και τίποτα, σαν να μην κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος του από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο. Και λίγο αργότερα, το μεσημέρι, ζητούσε συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να δεχθούν τη συγκρότηση νέου ΕΣΡ.

Παίρνει όμως έτσι ο Παππάς στο λαιμό του και τον Τσίπρα και ολόκληρη την κυβέρνηση. Με τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης όταν εκδίδει αποφάσεις που δεν τον συμφέρουν και με κόλπα τύπου τηλεοπτικών αδειών, αλλά και Αρτεμίου, η αριστερή κυβέρνηση έχει απολέσει το αποκαλούμενο ηθικό πλεονέκτημά της.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί πολιτικά το θέμα του αριθμού των αδειών, πράγμα που είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ, ενώ και οι ίδιοι οι πολίτες ζητούν να λειτουργούν πάνω από δέκα κανάλια. Ο πρωθυπουργός αφήνει τον Παππά να κάνει τις κουτοπονηριές του. Μόνο που με αυτό τον τρόπο ούτε το ΕΣΡ θα συγκροτηθεί, ούτε ο Παππάς θα μπορέσει να συνεχίσει τα παιχνίδια του.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου