Προκαλούν τον κόσμο

03/11/16 • 07:33 | UPD 03/11/16 • 07:33

Είναι φανερό πλέον ότι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει την αίσθηση του μέτρου και η απόσταση από την κοινωνία διαρκώς αυξάνεται. Ενώ στις αρχές του 2015 υπόσχονταν την επαναφορά της 13ης σύνταξης, τουλάχιστον για τους χαμηλοσυνταξιούχους, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο τους, και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους έδιναν εγγυήσεις ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, τελικώς, όχι μόνο οι συνταξιούχοι βρίσκονται συνεχώς και με λιγότερα λεφτά στην τσέπη, αλλά τα στελέχη της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος δεν νοιάζονται για αυτό, παρά μόνο για το πολιτικό κόστος.

Οπως έχει αποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος, οι επικουρικές συντάξεις έχουν μετατραπεί σε φιλοδώρημα λόγω των αναδρομικών περικοπών που συνεχίζονται κάθε μήνα, ενώ κόβουν ακόμα και τα προνοιακά επιδόματα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Και, αλήθεια, τι πρότειναν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καμία ντροπή; Να γίνονταν, λένε, οι περικοπές μια κι έξω, και όχι σταδιακά, ώστε να εισέπρατταν μόνο μία φορά τη λαϊκή δυσαρέσκεια, πιστεύοντας ότι έτσι θα ξεμπέρδευαν.

Αυτή είναι η κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους ενοχλεί που κάθε μήνα οι συνταξιούχοι βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, αλλά ενδιαφέρονται για το πολιτικό κόστος κι ας εξοντωθούν οικονομικά οι συνταξιούχοι.

Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους χαμηλοσυνταξιούχους ούτε για τους εργαζόμενους και τους ανέργους, αφού τους επιβαρύνει όλους με αύξηση φόρων και τους τιμωρεί με μείωση εισοδημάτων.

Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλά συνεχώς στις δημοσκοπήσεις, με τη διαφορά υπέρ της Νέας; Δημοκρατίας να υπερβαίνει πια τις 20 μονάδες και τη δημοφιλία του Αλ. Τσίπρα να καταγράφει ποσοστά αρχηγού περιθωριακού κόμματος και όχι κυβερνήτη της χώρας.

Αυτό είναι το τίμημα της πολιτικής που εφάρμοσαν, πιστεύοντας ότι θα εξαπατούσαν τους πολίτες, και τώρα το πληρώνουν πολύ ακριβά με την οργή του κόσμου και την αποστροφή των ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου