Η κατάρρευση Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Sorry. No data so far.

02/11/16 • 07:29 | UPD 02/11/16 • 07:29

Η νέα δημοσκόπηση της Public Issue, της εταιρίας δηλαδή που συνεργαζόταν μέχρι πρότινος με την «Αυγή», είναι συντριπτική για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν θυμόμαστε ποτέ σε δημοσκόπηση να έχει καταγραφεί μια τόσο μεγάλη διαφορά, της τάξεως των 24 ποσοστιαίων μονάδων, μεταξύ κυβερνώντος κόμματος και κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα εξαγόμενα της έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν χθες πιστοποιούν με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτό που οι πολιτικοί επιστήμονες είχαν ήδη εντοπίσει. Οτι δηλαδή από τις αρχές Νοεμβρίου έως σήμερα το κυβερνών κόμμα έχει απολέσει σχεδόν δέκα μονάδες, καθώς έχει εγκλωβιστεί στο αμαρτωλό τρίγωνο αυταρχισμού, διαπλοκής, όπως αποδείχθηκε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών μέσω της υπόθεσης Καλογρίτσα, και πρωτοφανών επιθέσεων κατά της Δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση δεν τα έχει κάνει θάλασσα μόνο στην οικονομία. Εκεί δηλαδή όπου οι πολίτες πληρώνουν την άγρια υπερ-φορολόγηση, τις μειώσεις συντάξεων και εισοδημάτων και η αγορά υφίσταται τη μεγάλη πτώση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο, ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης.

Η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια διακυβέρνησης, έχει αποκαλύψει το πιο αυταρχικό της πρόσωπο, το οποίο κινείται στα όρια του ολοκληρωτισμού. Οι απροκάλυπτες επιθέσεις κατά των θεσμών, αλλά και η προσωπική στοχοποίηση ανθρώπων όπως ένας δικαστής του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχουν αναδείξει το πραγματικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που εξαπάτησε τον κόσμο, όχι μόνο γιατί δεν τήρησε αυτά που υποσχόταν, αλλά και επειδή ήταν κάτι άλλο, πολύ χειρότερο, από αυτό που είχε εμφανιστεί.

Οι πολίτες τιμωρούν όμως διπλά την κυβέρνηση. Και για τη διάλυση της οικονομίας και για το αυταρχικό πρόσωπο που έδειξαν ο πρωθυπουργός και ο στενός συνεργάτης του, Ν. Παππάς. Η αλαζονεία και η ανώμαλη προσγείωση στην απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά επικύρωσαν τους ακροβατισμούς της κυβέρνησης.

Το πρόβλημα πλέον είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση πλήρως αποδυναμωμένη και έναν πρωθυπουργό στην έκτη θέση της δημοφιλίας, που καλούνται να διαπραγματευθούν με τους πιστωτές για τη δεύτερη αξιολόγηση. Δεν νομίζουμε ότι έχουν ούτε την πολιτική δύναμη ούτε την αξιοπιστία για να φέρουν εις πέρας το έργο τους. Οπότε η δημοσκόπηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα σημάδι ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου