Ζητούνται εξηγήσεις για τον Αρτεμίου

24/10/16 • 07:21 | UPD 24/10/16 • 07:21

Η αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για τον Κύπριο δικηγόρο ο οποίος μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου και θεωρείται ειδικός στις offshore εταιρίες ενώ το όνομά του φιγουράρει στα περίφημα Panama Papers προκάλεσε δικαίως πολιτικό σεισμό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε απαντήσεις από την κυβέρνηση για τη σχέση που έχει ο εν λόγω δικηγόρος με την ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου ενώ το θέμα αναπαρήχθη από το σύνολο σχεδόν των ενημερωτικών sites του Διαδικτύου.

Οι εξηγήσεις της κυβέρνησης δεν ήταν πειστικές. Ο «συμψηφισμός» σκανδάλων δεν είναι απάντηση ούτε οι υπεκφυγές. Αλλωστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας έχει επιβεβαιωθεί. Ο Κύπριος δικηγόρος κ. Αρτεμίου με ανακοίνωσή του παραδέχθηκε ότι επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου. Ο ίδιος δηλώνει ότι πήγε εκεί ως κομιστής επενδυτικής πρότασης. Με ποιους όμως συναντήθηκε στο Μαξίμου και, αλήθεια, είναι σύνηθες ένας εκπρόσωπος επενδυτών να πηγαίνει εκεί αντί για τα αρμόδια οικονομικά υπουργεία;

Επίσης, το όνομα του δικηγόρου βρίσκεται στις λίστες των Panama Papers. «Μόνο με 3 εταιρίες επί συνόλου 7.000 κυπριακών», ισχυρίζεται ο ίδιος, αν και γνωρίζει ότι οι τρεις εταιρίες είναι «κορμοί» που διακλαδώνονται σε δεκάδες ή και εκατοντάδες.

Σε κάθε περίπτωση τα ερωτήματα για την κυβέρνηση παραμένουν μεγάλα.

Το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» δεν μπορεί να συντηρηθεί με τις κραυγές των κυβερνητικών ανακοινώσεων ή με λογικές συμψηφισμών αλλά μόνο με ξεκάθαρες εξηγήσεις

Ερωτήματα παραμένουν και για τον πραγματικό μέτοχο του 2,93% της «Αυγής». Ο κ. Τσίπρας δεν έχει δώσει το όνομα των «επενδυτών» του μεριδίου της εφημερίδας παρά μόνο μια κάποια επωνυμία κυπριακής εταιρίας με άγνωστους μετόχους. Χρειάζονται σαφείς απαντήσεις τις οποίες η κυβέρνηση αποφεύγει να δίνει.

Ο Ελεύθερος Τύπος θα συνεχίσει την έρευνα με εγκυρότητα και απόλυτη τεκμηρίωση. Οπως δηλαδή υποχρεούται να κάνει σεβόμενος την ιστορία του και τους αναγνώστες του.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου