Μαφιόζικα χτυπήματα

Sorry. No data so far.

19/10/16 • 07:21 | UPD 19/10/16 • 07:21

Η κατάσταση στη Δικαιοσύνη έχει ξεφύγει πλέον από κάθε όριο. Τα χτυπήματα κατά δικαστών κάτω από τη μέση, που παραπέμπουν σε λογικές οι οποίες δεν έχουν καμία θέση σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, είναι πρωτοφανή, όπως επίσης και οι σκοπιμότητες που κρύβονται.

Οταν φθάνει στο σημείο η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων να καταγγέλλει συγκεκριμένα, «φωτογραφικά» δημοσιεύματα και να μιλά για μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα και για προσπάθειες εκβιασμού των μελών του ανώτατου δικαστηρίου, τότε καταλαβαίνουμε ότι ο βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας νοσεί βαρύτατα.

Είναι σαφές ότι οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης είναι σοβαρότατες. Γιατί πλέον οι στοχευμένες επιθέσεις που δέχονται δικαστικοί λειτουργοί προσβάλλουν βάναυσα το νομικό και δικαιικό σύστημα της χώρας μας και δίνουν την αίσθηση στο μέσο πολίτη ότι ο δικαστής χειραγωγείται και γίνεται έρμαιο σκοπιμοτήτων που δεν έχουν σχέση με τα τεκμήρια της οποιασδήποτε δικαστικής υπόθεσης.

Η ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάντια που περιγράφει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι τεράστια. Με δημοσιεύματα του φιλικού της Τύπου στοχοποιούνται δικαστές, προδικάζονται αποφάσεις των δικαστηρίων και κακοποιείται η αλήθεια.

Δυστυχώς, είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα βγει πολλαπλά τραυματισμένη από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δικαστικό σώμα. Και ας ελπίσουμε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί, από τα ανώτατα κλιμάκια μέχρι τους νεότερους, θα συναισθανθούν τις ευθύνες τους και θα επικρατήσει η δίκαιη κρίση σε όλες τις υποθέσεις, από τις πιο απλές μέχρι τις πλέον κρίσιμες και σοβαρές που αφορούν την απονομή της Δικαιοσύνης και οι οποίες άπτονται της ίδιας της λειτουργίας της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.

Εφόσον συμβεί αυτό, είναι σίγουρο ότι και η αλήθεια θα λάμψει και οι μαφιόζικες μέθοδοι που εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα θα αντιμετωπιστούν με τρόπο που αρμόζει σε ένα κράτος Δικαίου. Η Δικαιοσύνη είναι και θα πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη, μακριά από οποιαδήποτε παιχνίδια της κυβέρνησης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου