Αλλαγή σκηνικού

Sorry. No data so far.

23/09/16 • 07:45 | UPD 24/09/16 • 11:48

Τα εξαγόμενα των τελευταίων δημοσκοπήσεων αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την οργή, την απογοήτευση, αλλά και την ανησυχία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών για τη δραματική επιδείνωση της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης του τόπου, συνεπεία των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που σημειώνει πρωτοφανή δημοσκοπική κατάρρευση μόλις ένα χρόνο μετά την επικράτηση της -δεύτερης φοράς- Αριστεράς στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τις επτάμισι μονάδες που είχε κερδίσει τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται τώρα πίσω από τη Ν.Δ. με διψήφια διαφορά.

Το γεγονός ότι όλα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, από την πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης, μέχρι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ερευνών, είναι συντριπτικά εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστά κόλαφο για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κυριαρχούν πλέον σε όλους τους δείκτες των μετρήσεων, δείχνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ανακτά σταδιακά την εμπιστοσύνη των πολιτών και δημιουργεί συνθήκες αλλαγής του πολιτικού σκηνικού στις εκλογές, όποτε και αυτές γίνουν.

Ενδεικτικό είναι ότι οκτώ στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, από την οικονομία, το ασφαλιστικό και την καθημερινότητα μέχρι τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που δεν πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας έχει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.

Είναι φανερό ότι η ανοχή του κόσμου απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση έχει εξαντληθεί, και αυτό είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά το επόμενο διάστημα, καθώς αναμένεται να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο οι κινήσεις του πρωθυπουργού, ιδιαίτερα τώρα που τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά του.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αποτύχει παντού, από την οικονομία μέχρι τις τηλεοπτικές άδειες, και όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τη μεγάλη ευκαιρία να πείσει ακόμα περισσότερους πολίτες ότι το δικό του κυβερνητικό σχέδιο είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο και μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, εφόσον η Ν.Δ. επανέλθει στην εξουσία.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου