Το «ξεπούλημα» που έγινε επένδυση

Sorry. No data so far.

22/09/16 • 06:37 | UPD 22/09/16 • 06:43

Χθες ψηφίστηκε στη Βουλή με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τη σύμβαση του Δημοσίου με κατασκευαστικό όμιλο που θα επενδύσει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ στο χώρο του Ελληνικού.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κυβέρνηση «σφυροκοπήθηκε» από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι υπενθύμιζαν τη στάση που είχε τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ίδια επένδυση πριν αναλάβει την εξουσία.
«Εάν νομίζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις που παραβιάζουν την κοινή λογική, τότε καλύτερα να ψηφίσετε Σαμαρά», έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού.

Ολοι θυμόμαστε τις καταγγελίες του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του για το «ξεπούλημα» του Ελληνικού ενώ ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης μιλούσε για πώληση σε τιμή οικοπέδου!

Χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «παραβιάζοντας τη λογική» υπερψήφισαν το νομοσχέδιο ενώ όσοι τόλμησαν να πάρουν το λόγο αρκέστηκαν είτε σε σαθρά επιχειρήματα περί βελτίωσης της σύμβασης είτε σε κάτι φληναφήματα για την «ιδεολογική μάχη του κόμματος που χάθηκε στο δρόμο για το δημοκρατικό σοσιαλισμό». Ξέχασαν πολύ γρήγορα τα περί ξεπουλήματος και τις διαδηλώσεις έξω από τα υπουργεία το 2014.

Η καθυστέρηση της επένδυσης κατά 2 χρόνια στέρησε από την οικονομία κεφάλαια και θέσεις εργασίας. Χιλιάδες άνεργοι θα μπορούσαν να είχαν απασχοληθεί από το 2014 και η επένδυση στο Ελληνικό να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την προσέλκυση και άλλων κεφαλαίων.

Ωστόσο, ακόμη και χθες οι υπουργοί της κυβέρνησης στάθηκαν απέναντι στο έργο δηλώνοντας ότι «ηττήθηκαν». Είναι σαφές ότι με αυτή τη λογική δεν θα μπορέσει να προχωρήσει γρήγορα η επένδυση.

Το βασικό πρόβλημα της οικονομίας είναι η αναξιοπιστία της κυβέρνησης που μεγαλώνει την καχυποψία των επενδυτών και ανακυκλώνει την κρίση.

Η χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή ήταν ένα καλό μάθημα για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. που όταν βρίσκονταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης ξιφουλκούσαν κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ. Εχουν γίνει περίγελοι όχι μόνο στους πολιτικούς τους αντιπάλους αλλά και στους ψηφοφόρους, που τους γυρίζουν την πλάτη.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου