Επανεκκίνηση για τη χώρα

15/09/18 • 08:22 | UPD 15/09/18 • 08:22

Newsroom eleftherostypos.gr

Η ΑΠΟΨΙΝΗ οµιλία του προέδρου της Νέας ∆ηµοκρατίας από το βήµα της ∆ΕΘ έχει ξεχωριστή σηµασία για δύο κυρίως λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι µπαίνουµε πλέον σε µία προεκλογική περίοδο, που το πιθανότερο είναι να έχει ως κατάληξη τον Μάιο του 2019. Εποµένως οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς οι δηµοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Νέα ∆ηµοκρατία θα κερδίσει τις προσεχείς κάλπες

Ο ∆ΕΥΤΕΡΟΣ λόγος είναι ότι πρέπει οι πολίτες να ενηµερωθούν για το πρόγραµµα της Ν.∆. και να το συγκρίνουν µε το αντίστοιχο που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας την περασµένη εβδοµάδα, αλλά και µε την πολιτική που εφαρµόζει η σηµερινή κυβέρνηση. Αυτή είναι η ουσία της δηµόσιας αντιπαράθεσης και όχι η λασπολογία και οι προπαγανδιστικοί µηχανισµοί που χρησιµοποιούνται κατά κόρον από το Μέγαρο Μαξίµου για να περιοριστεί το προβάδισµα της Νέας ∆ηµοκρατίας.

ΣΕ Ο,ΤΙ αφορά το περιεχόµενο του προγράµµατος Μητσοτάκη, είναι αναγκαία η επανεκκίνηση της χώρας σε όλους τους τοµείς. Το ∆ηµόσιο έχει πάψει να επιτελεί το έργο του, έστω και στοιχειωδώς, όπως µε τραγικό τρόπο φάνηκε και στο Μάτι, αλλά και πέρυσι στη Μάνδρα, και η κατάσταση διαρκώς επιδεινώνεται. Με άλλα λόγια, είναι αναγκαίος ο εκσυγχρονισµός του κράτους που σήµερα ζητάει φόρους από τους πολίτες χωρίς να παρέχει υπηρεσίες ούτε στη δηµόσια διοίκηση ούτε στην υγεία ούτε στην πρόνοια.

ΣΤΟΝ Ι∆ΙΩΤΙΚΟ τοµέα όλοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις δεκάδων δισ. ευρώ προκειµένου να φθάσουµε στα επίπεδα προ κρίσης του 2008. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πετσοκόβει τις δηµόσιες επενδύσεις υπέρ του πλεονάσµατος και χαρατσώνει επιχειρήσεις και νοικοκυριά λόγω ιδεοληψιών και φορολογικής πολιτικής.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μητσοτάκης θα αναδείξει την πολιτική του για το επενδυτικό «µπουµ» που χρειάζεται η οικονοµία, µε έµφαση στον ιδιωτικό τοµέα και σύµµαχο το κράτος. Σήµερα είναι πραγµατικά η ευκαιρία για να µάθουν οι πολίτες το πλάνο για το πώς θα πορευτεί η Νέα ∆ηµοκρατία την επόµενη ηµέρα για την Ελλάδα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου