Μεγάλα λόγια χωρίς ουσία

Sorry. No data so far.

25/08/18 • 08:34 | UPD 25/08/18 • 08:34

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας συνέχισε την προεκλογική του εκστρατεία, που κήρυξε από την Ιθάκη από ένα άλλο νησί, αυτή τη φορά του Αιγαίου. Από τη Σύρο, λοιπόν, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ζητήµατα της απασχόλησης τονίζοντας ότι θα κάνει «το παν για να επιστρέψει στο προσκήνιο ο άνθρωπος και πρώτα πρώτα ο εργαζόµενος, να απελευθερωθούν πραγµατικά οι δηµιουργικές δυνάµεις των εργαζοµένων, οι οποίοι εάν δεν αντιµετωπίζονται µε σεβασµό και αξιοπρέπεια δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη».

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για µεγαλοστοµίες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσµα. Ο Αλέξης Τσίπρας, που έκανε πολιτική καριέρα καταγγέλλοντας τη γενιά των 700 ευρώ, καθιέρωσε τους εργαζόµενους των 350 και 400 ευρώ. Η κυβέρνησή του έχασε όλους τους αναπτυξιακούς στόχους και κλότσησε τις ιδανικές διεθνείς συνθήκες που επικρατούσαν την περίοδο 2015-2017 µε ταυτόχρονη ισχυρή ανάπτυξη σε ΗΠΑ και ευρωζώνη. Στη διετία 2015-2016 η Ελλάδα ήταν η µοναδική χώρα της ∆ύσης µε ύφεση, το 2017 είχε το χαµηλότερο ρυθµό ανάπτυξης της ευρωζώνης και φέτος ήδη έχει περιοριστεί στο µισό ο στόχος αύξησης του ΑΕΠ (1,4% από 2,8% που ήταν στις αρχές του έτους).

ΣΕ Ο,ΤΙ αφορά το µέτωπο της εργασίας, η ανεργία από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Ιούνιο µειώθηκε κατά 5 µονάδες, όµως το µέγεθος της οικονοµίας, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν δηλαδή, παρέµεινε στα επίπεδα του 2014. ∆ηλαδή, έχουµε περισσότερους απασχολούµενους, που µοιράζονται όµως την ίδια «πίτα» εισοδηµάτων λόγω της επικράτησης της µερικής απασχόλησης στις νέες προσλήψεις και της µείωσης στις αµοιβές του ιδιωτικού τοµέα.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ βρίσκονται αντιµέτωποι µε αυξηµένη φορολογία, πληρώνουν ΦΠΑ 24% για βασικά είδη διατροφής και έχουν µπροστά τους έναν ακόµη Γολγοθά µε την προγραµµατισµένη µείωση του αφορολόγητου ορίου από την 1η.1.2020. Η κατάσταση είναι ακόµη χειρότερη για τους άνεργους και τους συνταξιούχους που θα δουν τις αποδοχές τους να µειώνονται από τον ∆εκέµβριο

Η ΑΝΕΡΓΙΑ δεν αντιµετωπίζεται µε κοµµατικές προσλήψεις, αλλά µε µειώσεις φόρων και πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων. Γι’ αυτό τα ευχολόγια Τσίπρα δεν πείθουν.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου