Συνωμοσίες για κλάματα

27/06/18 • 11:05 | UPD 27/06/18 • 11:05

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εισπράττει τώρα τα αποτελέσματα της εξωτερικής της πολιτικής. Η συμφωνία των Πρεσπών έχει εξοργίσει τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, που αντιτίθενται στην παραχώρηση του ονόματος, της γλώσσας και της εθνότητας στους γείτονες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, σχεδόν οκτώ στους δέκα Mακεδόνες θεωρούν λανθασμένη τη συμφωνία που υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ. Το Μαξίμου αγνόησε τους πολίτες, διαπραγματεύθηκε μόνο του χωρίς να ζητήσει τη συνδρομή ή τη γνώμη των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τελικώς υπέγραψε μια συμφωνία, η οποία είχε ως βασικό αποτέλεσμα να ξεκινήσει η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ενωση, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Ελληνας ΥΠΕΞ, υπήρχαν χώρες, όπως η Γαλλία, η Δανία και η Ολλανδία, οι οποίες μπλόκαραν χθες την ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων προς την Ε.Ε.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός σχηματισμός μετρά δύο απώλειες μετά τη διαγραφή του Δ. Καμμένου και την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γ. Λαζαρίδη, με αποτέλεσμα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης να αριθμεί 152 βουλευτές.

Είναι φανερό ότι το Μαξίμου βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση, ενώ ο κ. Τσίπρας γίνεται όλο και πιο ανίσχυρος. Ετσι, η προπαγάνδα του Μαξίμου προωθεί νέες θεωρίες συνωμοσίας, ανακαλύπτοντας ότι πίσω από τις αποδοκιμασίες κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Ας κατονομάσει ο κ. Τσίπρας τα συμφέροντα που υποτίθεται ότι τον πολεμούν. Αυτή η τακτική, να τα ρίχνει όλα στη διαπλοκή, μέρος της οποίας τον στήριξε με νύχια και με δόντια, δείχνει πανικό μετά την κατάρρευση.

Το Σκοπιανό εξελίσσεται σε «Βατερλώ» για την κυβέρνηση, η οποία έχει απέναντί της τους πολίτες, που βλέπουν μετά την τσέπη τους να χάνουν και την εθνική αξιοπρέπειά τους. Οσο κι αν προσπαθούν να δημιουργήσουν εχθρούς, την κυβέρνηση θα ρίξει ο λαός στις εκλογές, που, όπως φαίνεται, δεν θα αργήσουν πολύ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου