Η εικονική πραγματικότητα και η αλήθεια

24/06/18 • 08:45 | UPD 24/06/18 • 08:47

Ο γραβατωμένος πρωθυπουργός στην προχθεσινή φιέστα του Ζαππείου έμοιαζε σαν να ήταν μεταμφιεσμένος. Οπως μεταμφιεσμένο είναι και το πακέτο σκληρών συμπληρωματικών μέτρων που έχει υπογράψει και το οποίο συνιστά ένα νέο Μνημόνιο, που δεσμεύει τη χώρα για πολυετή λιτότητα.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Καμμένος, με τις υπογραφές τους, δεν απάλλαξαν την Ελλάδα και τους πολίτες από το Μνημόνιο, αλλά τους δανειστές από το δικό τους Μνημόνιο, δηλαδή από το πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας μας με χαμηλότοκα δάνεια. Με απλά λόγια, θα έχουμε Μνημόνιο χωρίς χρήματα.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι εντελώς διαφορετική από την εικονική που ήθελε να εμφανίσει ο κ. Τσίπρας με τη φιέστα της γραβάτας. Οι συντάξεις θα μειωθούν κατά 18% από τις πληρωμές του προσεχούς Δεκεμβρίου, ενώ ο κ. Τσίπρας υποστήριζε προχθές ότι πλέον τώρα μέλημά του είναι να ενισχύσει τα μεγάλα θύματα της κρίσης.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ υπόσχεται επίσης φοροελαφρύνσεις από το 2019, όταν έχει υπογράψει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.600 ευρώ από το 2020 και η κυβερνητική πλειοψηφία έχει ήδη ψηφίσει την αύξηση της φορολογίας εισοδήματος.

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ του Μαξίμου έχει λάβει πλέον οργουελικές διαστάσεις. Τα Μνημόνια βαφτίζονται ελαφρύνσεις και οι διευθετήσεις του χρέους, που βασίζονται στη συμφωνία του 2012, παρουσιάζονται ως ιστορικά γεγονότα για τη χώρα.

ΟΙ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΟΙ θα πάνε μαζί μέχρι τέλους. Αυτό φαίνεται από τις αλληλοφιλοφρονήσεις, που δείχνουν ότι ούτε οι ΑΝ.ΕΛ. νοιάζονται ιδιαίτερα για τη συμφωνία με τα Σκόπια, στα οποία η κυβέρνηση παραχώρησε την ονομασία και μαζί τη γλώσσα και την εθνότητα, αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ νοιάζεται για τις δημαγωγικές και λαϊκίστικες κορόνες του συγκυβερνήτη του.

Η ΦΙΕΣΤΑ είχε και ακόμα ένα σκοπό. Να παραπλανήσει τους πολίτες, εν όψει εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν, μήπως και οι Τσίπρας – Καμμένος υφαρπάξουν μερικές ψήφους. Ομως, οι πολίτες ξέρουν πλέον πάρα πολύ καλά να ξεχωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα. Και, κυρίως, βλέπουν το πορτοφόλι τους και πόσο τους έχει στοιχίσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ να υπογράφουν τα πάντα για να υπονομεύσουν και τις προοπτικές της επόμενης κυβέρνησης, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει από τώρα να παρουσιάσει το σχέδιο άμεσων μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσει τους αναπτυξιακούς ρυθμούς, θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά, θα τονώσει τις επιχειρήσεις και θα βάλει την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης.

ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ μίγμα πολιτικών της υπερφορολόγησης και του κρατισμού, η κρίση θα ανακυκλώνεται διαρκώς και οι μόνοι που θα ευνοούνται είναι οι μετακλητοί που διορίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει η Ν.Δ. από τώρα να έχει έτοιμο το σχέδιό της, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς έχει κάψει τη γη, αλλά έχει υπονομεύσει και τις προοπτικές της χώρας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής