Αδιανόητα παζάρια

Sorry. No data so far.

22/06/18 • 10:04 | UPD 22/06/18 • 10:04

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν σταματά να μας εκπλήσσει δυσάρεστα. Λίγα 24ωρα μετά τις πληροφορίες ότι στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. συζητήθηκε μεταξύ των βουλευτών ότι η υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες θα έχει ως οικονομικό αντάλλαγμα για τη χώρα μας τη ρύθμιση του χρέους, έχει στηθεί ένα άλλο αδιανόητο παζάρι.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στη μίνι σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό την Κυριακή στις Βρυξέλλες, όπου η καγκελάριος Μέρκελ θα προσπαθήσει να κλείσει διμερείς συμφωνίες με την Ελλάδα και την Ιταλία, προκειμένου να επιστρέψει στις δύο αυτές χώρες μετανάστες που βρίσκονται σήμερα στο έδαφος της Γερμανίας.

Αν ισχύουν αυτές οι πληροφορίες, τότε προκύπτει ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έχει μπει σε ένα παζάρι μεταξύ ανθρώπων και χρέους. Στις Πρέσπες ο κ. Τσίπρας παρέδωσε στον Ζάεφ το όνομα «Μακεδονία», μαζί με την εθνότητα και τη γλώσσα, υποτίθεται για να υπάρξει καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup, και τώρα ο Ελληνας πρωθυπουργός φέρεται ότι πηγαίνει να κλείσε μια συμφωνία, η οποία μπορεί να μετατρέψει τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών.

Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να σηκώσει ολόκληρο το βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος για την Ευρώπη, με δεδομένο ότι από τη μία η Τουρκία θα στέλνει τις μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά και από την άλλη η Γερμανία θα επιστρέφει χιλιάδες μετανάστες στο ελληνικό έδαφος.

Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία εξουσιοδότηση για να κάνει μια τέτοια συμφωνία. Και είναι προφανώς απαράδεκτο πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά μια κυβέρνηση που βρίσκεται στην τελική της φάση να αναλαμβάνει τέτοιου είδους δεσμεύσεις. Γιατί, όπως στην περίπτωση της συμφωνίας με τα Σκόπια, έτσι και στο μεταναστευτικό, οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου