Η υποχώρηση των Πρεσπών

Sorry. No data so far.

17/06/18 • 08:16 | UPD 17/06/18 • 08:27

Με τη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων, η οποία αναμένεται να υπογραφεί σήμερα το απόγευμα στις Πρέσπες από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, παρουσία των πρωθυπουργών, καταγράφεται πλέον μια μεγάλη εθνική υποχώρηση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές στο μέλλον για την πατρίδα μας.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες, και ιδίως αυτοί της Βόρειας Ελλάδας, είναι πραγματικά σοκαρισμένοι από την ευκολία με την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε στους Σκοπιανούς όχι μόνο το όνομα «Μακεδονία» σε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό («Βόρεια Μακεδονία») αλλά, ακόμα χειρότερα, βασικά στοιχεία που συντηρούν τον αλυτρωτισμό, όπως είναι η «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα, που καμία σχέση δεν έχουν με τη Μακεδονία και την Ελλάδα.

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ επιτυγχάνουν τη διεθνή αναβάθμισή τους, με την επισημοποίηση της ονομασίας τους και την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, ενώ, αντιθέτως, η Ελλάδα δεν έχει απολύτως κανένα όφελος από τη συμφωνία αυτή, η οποία, στην πραγματικότητα, συνιστά μια εθνική ήττα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ που ανήκουν στο ΝΑΤΟ θα εγκρίνουν την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία, με πρώτες τις Ηνωμένες Πολιτείες, και η Ελλάδα θα μείνει τελευταία για να δει αν τα Σκόπια θα υλοποιήσουν όλα όσα υπόσχονται. Αλλά όμως ο ενταξιακός δρόμος θα έχει ήδη ανοίξει και γίνεται αντιληπτό ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Ελλάδα να «μπλοκάρει» τότε μια διαδικασία που θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της γειτονικής χώρας θα θεωρούνται και επισήμως «Μακεδόνες», που θα μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα, η οποία όμως καμία σχέση δεν έχει με την ελληνική, αλλά ανήκει στις σλαβικές γλώσσες. Και όλα αυτά με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία αγνοεί ακόμα και την απόφαση του Αρείου Πάγου του 2009, που αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος και η οποία έκρινε οριστικά και τελεσίδικα ότι δεν υφίσταται ούτε «μακεδονική» γλώσσα ούτε «μακεδονικό» έθνος και, φυσικά, ότι δεν υπάρχει καμία «μακεδονική μειονότητα».

ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ανακύπτουν και με τα εμπορικά σήματα που χρησιμοποιούνται από ελληνικής πλευράς, με τη Μακεδονία ως ονομασία προέλευσης, ενώ ανοίγει επισήμως και θέμα αλλαγής των σχολικών βιβλίων της Ιστορίας, καθώς συγκροτείται επιτροπή που θα τα εξετάσει, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να απαλειφθούν ακόμα και τα κεφάλαια που αφορούν στους Μακεδονομάχους!

Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ, για να εξυπηρετήσει το διεθνή παράγοντα και χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και της κοινής γνώμης, υπογράφει με συνοπτικές διαδικασίες μια συμφωνία, που αναγνωρίζει τα «Σκόπια» ως «Βόρεια Μακεδονία» και παραχωρεί τη «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα στους Σκοπιανούς.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ κείμενο, το οποίο δεν θα μπορεί να αλλάξει, ακόμα κι αν τα Σκόπια δεν προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεών τους, αλλά θα θεωρούν την αναγνώρισή τους ως κεκτημένο.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια επικίνδυνη εξέλιξη για τα εθνικά μας θέματα, για την οποία είναι συνυπεύθυνοι με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα οι ΑΝ.ΕΛ. και ο κ. Καμμένος, που υποτίθεται ότι διαφωνούν με τη χρήση του όρου «Μακεδονία», αλλά θέλουν να παραμείνουν στις καρέκλες της εξουσίας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής