Η καθημερινότητα των βανδαλισμών

05/06/18 • 08:04 | UPD 05/06/18 • 08:04

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ρουβίκωνας είχε εισβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου καταφέρθηκε κατά των δικαστών που συνεδρίαζαν για το θέμα των συντάξεων, ενώ παλαιότερα έκοβαν βόλτες στις ξένες πρεσβείες πετώντας μπογιές και προβαίνοντας σε καταστροφές.

Χθες ήταν η σειρά του υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος για να εισβάλουν τα μέλη του Ροθβίκωνα. Αυτή τη φορά το αίτημά τους ήταν να δοθεί άδεια στον «πολιτικό κρατούμενο» Κουφοντίνα. Βεβαίως, ο Κουφοντίνας δεν έχει φυλακιστεί για την πολιτική του δράση, αλλά επειδή συμμετείχε ενεργά στις δολοφονίες που έκανε η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Κανείς δεν τον δίκασε για τα πιστεύω του, αλλά για τη δολοφονική του δράση. Εισβολή έγινε επίσης χθες και σε γραφείο καθηγητή του ΕΜΠ «για τις εξορύξεις πετρελαίου στην Hπειρο».

Εχει χαθεί πλέον ο έλεγχος στο ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών. Ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς και βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι όλα βαίνουν καλώς, όταν αναρχοαυτόνομοι επιτίθενται σε κλούβες αστυνομικών με μολότοφ απειλώντας τις ζωές δεκάδων ανθρώπων και ενώ τα άβατα στην Αθήνα διαρκώς μεγαλώνουν.

Oλες αυτές οι ομάδες των πάσης φύσεως αναρχικών, αντιεξουσιαστών, αριστεριστών δρουν ανενόχλητες και το κυριότερο είναι ότι παραμένουν ατιμώρητες. Η κοινωνία μας όμως δεν μπορεί να γίνει ζούγκλα, όπου θα υπερισχύει ο νόμος του ισχυρότερου ή θα επικρατεί όποιος κάνει περισσότερο θόρυβο.

Η έλλειψη ασφάλειας και η ανομία έχουν προσλάβει πια μόνιμα χαρακτηριστικά τα οποία δηλητηριάζουν την κοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Oμως εάν ένας πολίτης δεν αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια είναι ένα έλλειμμα δημοκρατίας.

Oπως φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις επιθέσεις που γίνονται κατά θεσμών και δημόσιων προσώπων και τους βανδαλισμούς κτιρίων.

Οι διάφοροι μπαχαλάκηδες, εάν δεν περιοριστεί η δράση τους, θα μετατραπούν σε αυτόκλητους αστυνόμους και δικαστές. Και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψει η Δημοκρατία μας να συμβεί.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου