Εμπαίζουν τους συνταξιούχους

Sorry. No data so far.

02/06/18 • 08:29 | UPD 02/06/18 • 08:29

Η κυβέρνηση δεν προσήλθε χθες στη Βουλή διά της αρμόδιας υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις μειώσεις στις συντάξεις.

Με απλά λόγια, απέφυγε να δώσει εξηγήσεις και κρύφτηκε από την εθνική αντιπροσωπία και τον ελληνικό λαό.

Πρόκειται για καθαρή προσπάθεια παραπλάνησης των συνταξιούχων, που θα υποστούν τεράστια οικονομική αφαίμαξη από τις νέες περικοπές που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές και έχει ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία προκειμένου να εφαρμοστούν από την 1η-1-2019.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να πει την αλήθεια για το τι θα συμβεί από τον προσεχή Δεκέμβριο, όταν θα πληρωθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου. Αντιθέτως, κάθε υπουργός ή βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος σηκώνει το φλάμπουρο της επανάστασης, δηλώνοντας ότι τα μέτρα θα τα επαναδιαπραγματευθούν και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην τα εφαρμόσουν.

Βεβαίως, επισήμως ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κάθε φορά που μεταβαίνει στις Βρυξέλλες δηλώνει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να συμμορφωθεί πλήρως σε όσα έχει υπογράψει, αλλά στην Αθήνα τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης συνεχίζουν να κλείνουν το μάτι στους συνταξιούχους, προσπαθώντας να τους κοροϊδέψουν και πάλι.

Ακόμα και η υπουργός Εργασίας, η οποία δεν εμφανίστηκε χθες στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις, μόλις προχθές έλεγε στην κρατική τηλεόραση ότι όλα αυτά τα θέματα θα τα δούμε από το φθινόπωρο μετά την έξοδο από το Μνημόνιο και αφήνοντας να πλανάται για μια ακόμα φορά το παραμύθι της 13ης σύνταξης.

Και μπορεί οι υπηρεσίες να καθυστερούν να στείλουν τα ενημερωτικά σημειώματα, όμως ο Ελεύθερος Τύπος έχει αποκαλύψει ότι ο επανυπολογισμός έχει γίνει και οι περικοπές θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που πολλοί περίμεναν.

Αλλά τα κόλπα δεν σταματούν εδώ. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα μας, τρώνε και ένα μήνα από αναδρομικά των νέων κύριων οριστικών συντάξεων, καθώς από τον επόμενο μήνα της αίτησης θα μετρά η έναρξη πληρωμής και τα
καθυστερούμενα, ενώ σήμερα η πληρωμή πιάνει και το μήνα της αίτησης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου