Η υποκρισία για τη μείωση των φόρων

29/05/18 • 07:51 | UPD 29/05/18 • 07:51

Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να βλέπει κανείς υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλούν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας επειδή προτείνει μέτρα για τη μείωση της φορολογίας.

Τα κυβερνητικά στελέχη, που δηλώνουν ότι θα «επαναδιαπραγματευθούν» μετά τη λήξη του προγράμματος τη μείωση των συντάξεων και την περικοπή του αφορολογήτου ορίου θεωρούν ανέφικτο το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη να περιορίσει τις φορολογικές επιβαρύνσεις με ταυτόχρονη περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Δηλαδή θεωρούν ευκολότερη την «ακύρωση» μέτρων ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων από την εφαρμογή μιας πολιτικής μηδενικού δημοσιονομικού κόστους.
«Πού θα βρείτε τα λεφτά;», είναι το ερώτημα που απευθύνουν στη Ν.Δ. πολιτικοί που δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο παρελθόν να υπόσχονται παροχές ύψους 12 δισεκατομμυρίων με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, να ανανεώνουν τα ψέματα με το περιβόητο «παράλληλο πρόγραμμα» και να δηλώνουν τώρα ότι τα μέτρα για τα οποία έχουν βάλει τις υπογραφές τους θα τα αλλάξουν!

Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει και το μέγεθος του πολιτικού προβλήματος της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία ιδεολογικά πιστεύει στη μείωση της φορολογίας και κατάφερε να ξεκινήσει την περιστολή τους ακόμη και στα «πέτρινα χρόνια» της ελληνικής οικονομίας το 2012 και 2013. Μάλιστα αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέλαβε την οικονομία σε ύφεση 7% και την παρέδωσε στον κ. Τσίπρα με ανάπτυξη 0,8%.

Τα χρήματα μπορούν να βρεθούν από τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης. Οι ΔΕΚΟ επί ΣΥΡΙΖΑ έχουν μετατραπεί σε μία πηγή ελλειμμάτων, οι διορισμοί στο Δημόσιο γίνονται με ρυθμούς προ κρίσης, ενώ η κυβέρνηση θριαμβολογεί επειδή κατάφερε να αλλάξει τη σχέση προσλήψεων αποχωρήσεων από 1 προς 5 σε 1 προς 1.

Οι μοναδικές μειώσεις φόρων που έγιναν επί Τσίπρα ήταν για τους καζινάδες και τους καναλάρχες. Για αυτό ορθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. προτάσσει τη μείωση των φόρων σε εισοδήματα, ακίνητα και εταιρικά κέρδη. Γιατί αυτή η πολιτική και εφικτή είναι και απαραίτητη για να αποκτήσει η οικονομία αναπτυξιακή δυναμική.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου