Συζητώντας για τα αυτονόητα

23/05/18 • 07:56 | UPD 23/05/18 • 07:56

 

Συζητάμε για το αν θα πρέπει να καταδικάσουμε τη βία κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, τι ακριβώς θα γίνει με τους Ρουβίκωνες που μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στα δημόσια κτίρια και αν και πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας και ανομίας στη δημόσια ζωή της χώρας.

Αν η κοινωνία θα πρέπει να διολισθήσει στην ακρότητα, τους βανδαλισμούς και τους τραμπουκισμούς κατά προσώπων που δεν είναι αρεστά στις διάφορες συλλογικότητες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ή αν θα πρέπει να ισχύσουν οι κανόνες δημόσιας ασφάλειας και προστασίας των πολιτών.

Με άλλα λόγια, θα συζητούσαμε για τα αυτονόητα εάν δεν υπήρχε η τουλάχιστον υποκριτική και προφανώς ιδεοληπτική και μικροκομματική στάση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού. Οι οποίοι, με αφορμή τα καθημερινά περιστατικά βίας, επιλέγουν από τη μία να χαϊδεύουν τα αυτιά του Ρουβίκωνα και των άλλων αριστεριστών και αναρχικών ομάδων, που αφήνονται να δρουν ανενόχλητοι και, από την άλλη, να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία, προσφέροντας πολιτικό άλλοθι στους τραμπούκους της επόμενης ημέρας.

Αντί να αντιμετωπίσει τη βία και την ανομία, η Πολιτεία, προβαίνοντας σε συλλήψεις από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές και προκαλώντας καταδίκες σε φυλάκιση όσων κρίνονται ένοχοι για πράξεις βίας και εγκληματικές ενέργειες, αρκείται σήμερα να παρακολουθεί όσα θλιβερά διαδραματίζονται σε καθημερινή σχεδόν βάση σε βάρος πολιτικών προσώπων, πρεσβειών, πανεπιστημιακών, δικαστικών λειτουργών και λοιπών θεσμών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει αδρανοποιήσει την Αστυνομία, που αποφεύγει να συλλαμβάνει ταραξίες, και μας έλεγε ότι θα συζητήσει το θέμα με τις συλλογικότητες από τα Εξάρχεια, αλλά τα χτυπήματα των μπαχαλάκηδων έχουν αυξηθεί ακόμα περισσότερο από τότε.

Οπως δεν μειώνονται και τα κρούσματα ληστειών στα σπίτια από τις συμμορίες, επειδή ο κ. Τόσκας απαγόρευσε στους πολίτες να υπερασπίζονται τη ζωή τους και τους συνέστησε να κάνουν ότι κοιμούνται όταν γίνεται εισβολή στην κατοικία τους. Η αυτοδικία δεν είναι λύση, αλλά η απερίφραστη καταδίκη και καταπολέμηση της βίας από όπου κι αν προέρχεται είναι αναγκαία.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου