Χαρατσώνουν και εμπαίζουν

19/05/18 • 08:17 | UPD 19/05/18 • 08:18

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης έχει περάσει πλέον σε άλλα επίπεδα.

Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαιώνει τη μείωση των συντάξεων από την 1η – 1 – 2019 και την περικοπή του αφορολόγητου ορίου από την 1η – 1 – 2020, άλλα κυβερνητικά στελέχη υπόσχονται ότι θα επαναδιαπραγματευθούν το θέμα με τους θεσμούς και με διάφορα μισόλογα κλείνουν το μάτι στους θιγόμενους από τα μέτρα ότι δήθεν μπορεί και να μην εφαρμοστούν.

Πρόκειται για έναν καθαρό εμπαιγμό σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων και χαμηλόμισθων. Γιατί αυτές είναι οι κατηγορίες που θα πληγούν από τα μέτρα που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα και τα οποία θα εφαρμοστούν όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών.

Δυστυχώς, και χαρατσώνουν τον κόσμο και κοροϊδεύουν. Η φορολογία έχει εκτιναχθεί στα ύψη σύμφωνα και με τη μελέτη του ΟΟΣΑ, η οποία δείχνει ότι η μεγαλύτερη αύξηση φόρων επιβλήθηκε το 2017, και έπεται συνέχεια στις περικοπές με τη μείωση του αφορολογήτου από το 2020, που θα βάλει χέρι στην τσέπη ακόμα και για όσους παίρνουν 600 ευρώ το μήνα.

Παρ’ όλα αυτά, στελέχη της κυβέρνησης εξακολουθούν να καλλιεργούν αυταπάτες στον κόσμο ότι υπάρχει περίπτωση να μην εφαρμοστούν στις αρχές Ιανουαρίου οι μειώσεις έως 18% στις κύριες συντάξεις για τους νυν συνταξιούχους, λόγω κατάργησης της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς που είχε προβλέψει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Πλέον όμως οι πολίτες έχουν καταλάβει πάρα πολύ καλά τα ψέματα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., καθώς τα έχουν πληρώσει ακριβά. Για αυτό δεν πιστεύουν πια τίποτα από όσα τους λέει η κυβέρνηση, και τα οποία έχουν διαψευστεί πάρα πολλές φορές.

Ακόμα και ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος, όταν ψηφιζόταν ο περιβόητος νόμος για τον επανυπολογισμό και το τσεκούρι στις συντάξεις, υποσχόταν μελλοντικές αυξήσεις στους συνταξιούχους. Αφού τους χαρατσώνουν, τους εμπαίζουν και από πάνω. Και αυτό θα πρέπει να σταματήσει.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου