«Καθαρή έξοδος» της κυβέρνησης

Sorry. No data so far.

22/04/18 • 09:34 | UPD 22/04/18 • 09:34

Επί μήνες το Μαξίμου προσπαθεί να καλλιεργήσει το μύθο της «καθαρής εξόδου» από το Μνημόνιο προκειμένου να εξωραΐσει την εικόνα της οικονομίας και να θολώσει τις συνέπειες που έχουν για την καθημερινότητα των πολιτών οι υπογραφές της.

Το success story που πλάθει η κυβέρνηση δεν γίνεται πειστικό από κανέναν και, κυρίως, από τις αγορές που διατηρούν τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων σε υψηλά επίπεδα άνω του 4%, την ώρα που Ισπανία και Πορτογαλία δανείζονται με κόστος 1,5% – 2%. Δεν το πιστεύει ούτε η εσωκομματική αντιπολίτευση των 53 του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο οι πολίτες όταν γνωρίζουν ότι ο νέος γύρος λιτότητας θα ενταθεί από το 2019 με μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου.

Κι όμως, στην κυβέρνηση ακόμα στήνουν αφηγήματα, όπως ότι σχεδιάζουν αύξηση του κατώτατου μισθού, όταν στην πράξη έχουν αποφασίσει μείωση ακόμα και για όσους παίρνουν 500 ευρώ, μέσω της αύξησης των κρατήσεων φόρου.

Η οικονομία έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης τα τελευταία τρία χρόνια, διακόπτοντας την πορεία ανάπτυξης που είχε ξεκινήσει το 2014 από την κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ σε όλους τους τομείς διακυβέρνησης οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχουν αποτύχει οικτρά. Στη δημόσια διοίκηση προχώρησαν στην παλινόρθωση του κομματικού κράτους, διορίζοντας ΣΥΡΙΖΟφρουρούς, όπως τη δεκαετία του ’80 το ΠΑΣΟΚ τους πρασινοφρουρούς.

Στην Παιδεία οι πειραματισμοί του κ. Γαβρόγλου συνεχίζονται με θύματα τους μαθητές, χωρίς καμία αξιολόγηση δομών και εκπαιδευτικών, ενώ η εγκληματικότητα έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με τον αρμόδιο υπουργό να συστήνει στους πολίτες να παριστάνουν τους κοιμισμένους για να γλιτώσουν από τους ληστές.
Σε αυτά, δυστυχώς, προστίθενται και οι κίνδυνοι στα εθνικά μας θέματα που δημιουργούνται από την προκλητικότητα της τουρκικής πλευράς και την αφέλεια που χαρακτηρίζει την ελληνική διπλωματία. Ο κ. Τσίπρας έστρωσε το κόκκινο χαλί στον Ερντογάν τον περασμένο Δεκέμβριο για να εισπράξει την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, ενώ το πολεμικό κλίμα που δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες ευνοεί πολυδάπανες αγορές αμυντικών εξοπλισμών σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Αλλά και στο Σκοπιανό η κυβέρνηση άνοιξε επιπόλαια το ζήτημα και με μικροκομματικές σκοπιμότητες, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπη με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού και με τριγμούς στο οικοδόμημα της κυβερνητικής συνεργασίας λόγω της διαφορετικής στάσης των ΑΝ.ΕΛ.

Η χώρα χάνει πολύτιμο έδαφος στην οικονομία και σοβαρές ευκαιρίες σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση και το κοινωνικό κράτος. Καταλυτική για τις εξελίξεις θα είναι μια «καθαρή έξοδος» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. από την εξουσία. Δοκιμάστηκαν επί τρία και πλέον χρόνια, απέτυχαν παταγωδώς σε όλους τους τομείς, εξαπάτησαν πολλαπλώς τους ψηφοφόρους και προσπαθούν ακόμα και τώρα να παγιδεύσουν τους ψηφοφόρους με καινούργια αφηγήματα που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μείωσης των φόρων και περικοπής της κρατικής σπατάλης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με κατεστημένες αντιλήψεις για να επιτύχει την πραγματική σύγκλιση με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκε, απέτυχε και το μόνο που μπορεί να κάνει πλέον είναι να κρατά στάσιμη τη χώρα προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής