Η αναγκαία Ανάσταση της χώρας

Sorry. No data so far.

07/04/18 • 08:40 | UPD 07/04/18 • 16:39

Για μια ακόμα χρονιά, φθάνοντας στην Ανάσταση και το Αγιο Πάσχα, η χώρα και οι πολίτες της αναζητούν τη δική τους ανάσταση από τα δεινά που έχουν επισωρευθεί πάνω τους

Για μια ακόμα χρονιά, φθάνοντας στην Ανάσταση και το Αγιο Πάσχα, η χώρα και οι πολίτες της αναζητούν τη δική τους ανάσταση από τα δεινά που έχουν επισωρευθεί πάνω τους. Ο λαός βιώνει το δικό του μαρτυρικό «Γολγοθά» από τα αλλεπάλληλα μέτρα άγριας λιτότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση και ψάχνει απεγνωσμένα για τη λύτρωση.

ΚΑΙ ΕΝΩ στο τέλος του 2014 είχε αρχίσει να γίνεται ορατή η έξοδος από τα Μνημόνια, όταν η τότε κυβέρνηση Σαμαρά είχε εξασφαλίσει και μια προληπτική πιστωτική γραμμή, ο λαϊκισμός και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσαν τη θετική αυτή εξέλιξη στην οικονομία και τη βύθισαν ξανά στην ύφεση.

ΑΠΟ ΕΚΕΙ που υπόσχονταν ότι θα έσκιζαν τα Μνημόνια και θα καταργούσαν τη λιτότητα με ένα νόμο και ένα άρθρο και παράλληλα θα εφάρμοζαν το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με παροχές ύψους 12 δισ. ευρώ, καταγγέλλοντας το περιώνυμο μέιλ Χαρδούβελη που προέβλεπε μέτρα κάτω του 1 δισ. ευρώ, ο κ. Τσίπρας και ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Καμμένος μάς οδήγησαν σε ένα τρίτο βαρύ Μνημόνιο με μέτρα άνω των 15 δισ. ευρώ. Συνολικά μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξένων αξιωματούχων, η τριετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχει κοστίσει στην οικονομία σχεδόν 200 δισ. ευρώ.

ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. εξακολουθούν και σήμερα να λένε ψέματα στον ελληνικό λαό, μιλώντας για καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο μετά το καλοκαίρι, ενώ γνωρίζουν όλοι πως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Αυτό που τελειώνει τον Αύγουστο είναι το υφιστάμενο πρόγραμμα χρηματοδότησης, πράγμα που σημαίνει ότι στη συνέχεια θα έχουμε Μνημόνιο χωρίς να παίρνουμε χρήματα από τους πιστωτές. Με άλλα λόγια, θα έχουμε επιτήρηση και μέτρα λιτότητας τουλάχιστον έως το 2022, με μοναδική αόριστη υπόσχεση για ελάφρυνση του χρέους ανάλογα με την πορεία της οικονομίας. Μια οικονομία που βρίσκεται σε στασιμότητα έως ισχνή ανάπτυξη, την ώρα που οι άλλες οικονομίες των χωρών της ευρωζώνης καλπάζουν αναπτυξιακά.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η κυβέρνηση με τις συμφωνίες που υπέγραψε έχει υπονομεύσει το έργο της επόμενης κυβέρνησης και το μέλλον της χώρας. Ηδη από τις αρχές του 2019 θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων μέσω κατάργησης της προσωπικής διαφοράς και έπεται η μείωση του αφορολογήτου, που έχουν ήδη ψηφιστεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της συγκυβέρνησης.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ δεν θα πρέπει να γίνει μόνο στην οικονομία, αλλά γενικότερα στη χώρα, η οποία θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη δομή του κράτους, θα περιορίσουν τη γραφειοκρατία, θα ενισχύσουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, θα μειώσουν τους φόρους και τις εισφορές και θα αποβάλουν την καθεστωτική νοοτροπία.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν μπορεί να τα κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή, ώστε να μπορέσει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Θα πρέπει όμως οι πολίτες να έχουν υπομονή έως τότε, γιατί η σημερινή κυβέρνηση θέλει να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία μέχρι τέλους.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής