Με τα λεφτά των άλλων

12/03/18 • 07:53 | UPD 12/03/18 • 07:53

Δεν μας εκπλήσσει η αποκάλυψη του πρώην γενικού γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Ρωμανιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης είχε προτείνει στην τρόικα το καλοκαίρι του 2015 την αύξηση των εισφορών στις κύριες συντάξεις και την καθιέρωση αντίστοιχων επιβαρύνσεων στις επικουρικές.

Ο νέος πλέον επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής είναι γνωστός «χουβαρντάς» με τα λεφτά των άλλων. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα από τους Δελφούς τάχθηκε κατά της προληπτικής γραμμής και υπέρ της ακριβότερης καθαρής εξόδου τονίζοντας ότι μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά δίνει βαθμούς ελευθερίας στην οικονομική πολιτική. Μάλλον ασυδοσίας θα εννοεί. Εάν ισχύουν οι ισχυρισμοί Ρωμανιά, τότε η αύξηση των εισφορών υγείας από 4% σε 6% στις κύριες και η καθιέρωση 6% στις επικουρικές είναι έργο Κουτεντάκη προκειμένου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να έχει την ελευθερία να διογκώνει το κομματικό κράτος διορίζοντας ημετέρους και κομισάριους.

Ομως αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο «επεισόδιο». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διογκώνει διαρκώς το κομματικό κράτος με χρηματοδότηση από τους αυξημένους φόρους και τώρα προσπαθεί να επιβάλει «επιθεωρητές» πενταετούς θητείας στα υπουργεία προκειμένου να ελέγχει τις θέσεις-κλειδιά και όταν θα φύγει από την εξουσία.

Ορθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες στον Ελεύθερο Τύπο ότι θα καθαιρέσει τους κομματικούς εγκάθετους και θα προχωρήσει σε αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ο κρατισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν στερεί μόνο πόρους από το διαθέσιμο εισόδημα οικογενειών και επιχειρήσεων αλλά επιπλέον λειτουργεί διαβρωτικά στον δημόσιο τομέα με μείωση της παραγωγικότητας και υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο κ. Τσίπρας εξελέγη για να εκφράσει το «νέο» αλλά τελικώς έχει υιοθετήσει όλες τις παλαιοκομματικές τακτικές του παρελθόντος που έφεραν την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.

Οι πολίτες το αντιλαμβάνονται αυτό και θα τιμωρήσουν τις οπισθοδρομικές πρακτικές του στις προσεχείς κάλπες.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου