Κοινή δράση κατά των βανδαλισμών

02/03/18 • 07:39 | UPD 02/03/18 • 07:39

Στο χθεσινό κύριο άρθρο της εφημερίδας μας αναδείξαμε το σκηνικό χάους που επικρατεί στην πρωτεύουσα και το κλίμα ατιμωρησίας που έχει εμπεδωθεί συνολικά στη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Χθες, τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις ως ένδειξη «αλληλεγγύης» αναρχικών ομάδων σε κρατούμενο που έχει κατηγορηθεί για την αποστολή τρομο-δέματος κατά του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου.
Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι, μια ημέρα μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας στην αντιμετώπιση των περιστατικών βίας που έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, ο κ. Τσίπρας έμεινε ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του κ. Τόσκα για να τον διατηρήσει στο πόστο του στο υπουργείο, αλλά ο τελευταίος έριξε την ευθύνη για την έξαρση της βίας στους αστυνομικούς, οι οποίοι ωστόσο απάντησαν ξεκάθαρα ότι ο υπουργός στέλνει το μήνυμα της ανοχής. Παράλληλα στηλίτευσαν το γεγονός ότι το Δημόσιο δεν παρίσταται ως πολιτικός ενάγων στις δίκες των συλληφθέντων, για να υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία που έχει καταστρέψει ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα να μην καταδικάζονται.

Επειδή όμως αστεία με την ασφάλεια των πολιτών, την καταστροφή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, δεν χωρούν, ο Ελεύθερος Τύπος προτείνει το αυτονόητο: Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης να διαμορφώσουν μια κοινή στάση στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και ανομίας. Να αναληφθούν πρωτοβουλίες χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, προκειμένου να σταματήσουν οι μπαχαλάκηδες τις καταστροφές και να μη συνεχίσουν οι διάφοροι γνωστοί – άγνωστοι τις έκνομες πράξεις τους.

Για να καταλάβουν επιτέλους όλοι ποιος έχει την πολιτική βούληση για να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο τη βία και ποιος σφυρίζει αδιάφορα ρίχνοντας την ευθύνη στην αστυνομία, η οποία, όταν την αφήνουν να επιτελέσει το έργο της, έχει αποδείξει ότι κάνει καλά τη δουλειά της.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου