Δικαίωση του Ελεύθερου Τύπου

Sorry. No data so far.

27/02/18 • 07:30 | UPD 27/02/18 • 07:30

Για άλλη μια φορά η εφημερίδα μας αποκάλυψε μια υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Από την προηγούμενη Πέμπτη ο Ελεύθερος Τύπος είχε δημοσιεύσει τα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία η, πρώην πλέον, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου εισέπραττε κάθε μήνα 1.000 ευρώ ως επιδότηση για τη στέγασή της σε διαμέρισμα στην περιοχή του Κολωνακίου.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι η χορήγηση του επιδόματος ενοικίου μπορεί να ήταν νόμιμη, αλλά όχι και ηθική. Yστερα από αλλεπάλληλα δημοσιεύματά μας και την αναπαραγωγή τους από τον Τύπο, η αναπληρώτρια υπουργός δήλωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που είχε λάβει για την προηγούμενη διετία και λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, με αφορμή την υπόθεση αυτή, ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αλλαγή της διάταξης, την οποία η ίδια η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε θεσπίσει το 2015, ώστε το συγκεκριμένο βοήθημα να μη δίνεται στο εξής σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι ο Ελεύθερος Τύπος είχε αποκαλύψει στο παρελθόν το προνομιακό φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς, που απολάμβαναν οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου. Μια αποκάλυψη, η οποία τελικώς είχε ως συνέπεια να προκαλέσει την αλλαγή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υποτίθεται ότι θα ήταν το νέο στην πολιτική, αποδεικνύεται τελικώς ότι εφαρμόζει τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος.

Η απαράδεκτη χρήση προνομίων από μέλη της κυβέρνησης δεν περιορίζεται μόνο στο επίδομα ενοικίου της κ. Αντωνοπούλου. Σε καθημερινή βάση το Μαξίμου επιβραβεύει με υπερωρίες χιλιάδων ευρώ τους εκλεκτούς του, που έχουν διοριστεί ως μετακλητοί.

Ο Ελεύθερος Τύπος θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τέτοιες υποθέσεις, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του Δημοσίου και των πολιτών.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου