Τι κρύβει ο Τσίπρας

13/02/18 • 07:52 | UPD 13/02/18 • 07:52

Από την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα κινείται στον αστερισμό της Novartis. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα υπαρκτό σκάνδαλο, που είναι η υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και το έχει μετατρέψει σε όχημα για τη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων.

Τα τερτίπια που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση παραπέμπουν σε πρακτικές καθεστώτος. Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη χωρίς καν να τηρούνται τα προσχήματα, γνώση δικογραφιών από υπουργούς στις οποίες κανείς δεν θα έπρεπε να έχει πρόσβαση, προαναγγελίες διώξεων πολιτικών προσώπων εδώ και μήνες, ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η πρόθεση του Μαξίμου είναι να πάει σε εκλογές με την κατηγορία του χρηματισμού για προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να αιωρείται από ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες που περισσότερο αοριστολογίες και εικασίες παραθέτουν παρά πραγματικά στοιχεία.

Την ίδια ώρα οι εξελίξεις τρέχουν και δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλει να κρύψει ο κ. Τσίπρας. Στο ζήτημα του Σκοπιανού ο πρωθυπουργός είπε ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς το όνομα «Μακεδονία», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών προχωρά σε μυστική διπλωματία χωρίς να ενημερώνει κανέναν και πληροφορούμαστε τις εξελίξεις από διαρροές σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

Στην οικονομία τα επιτόκια εκτινάσσονται ξανά. Το βαρύ πολιτικό κλίμα μεταφέρεται και στην αγορά, ενώ η τέταρτη αξιολόγηση που ξεκινά τις επόμενες ημέρες περνά μέσα από την υλοποίηση των μέτρων ύψους 5 δισ. ευρώ που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση προκειμένου να εφαρμοστούν από τον Δεκέμβριο του 2018 η μείωση των συντάξεων και από το 2019 ή το 2020 η μείωση του αφορολογήτου.

Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να καλύψει την αποτυχημένη διακυβέρνησή του κάτω από το χαλί της Novartis, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ορισμένους πρόθυμους στην προσπάθειά του να πλήξει την ενότητα της Ν.Δ.

Ομως δεν θα το καταφέρει γιατί, όσο κι αν προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, να επιβάλει τους δικούς του κανόνες στα μέσα ενημέρωσης και να αναδείξει ένα ρόλο ηγεμόνα, οι πολίτες γνωρίζουν τους σκοπούς του και για αυτό το σχέδιό του θα αποτύχει.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου