Η πατριωτική στάση του Μίκη

06/02/18 • 07:24 | UPD 06/02/18 • 07:24

Ενώ η κυβέρνηση ζει στον δικό της κόσμο, μέσα από διορισμούς ημετέρων, κρατικές αργομισθίες και διαπλεκόμενες συμπεριφορές στα μέσα ενημέρωσης, βρήκε τον υπεύθυνο για τα δεινά της χώρας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, λοιπόν, ένα σύμβολο που ενώνει τους Ελληνες και όνομα παγκόσμιας εμβέλειας, αποτελεί για την κυβέρνηση τον εχθρό που πρέπει να πολεμήσει.

Με έκπληξη, αλλά και οργή, παρακολούθησε η κοινή γνώμη την επίθεση που δέχθηκε από δεκάδες κυβερνητικά στελέχη ο Μ. Θεοδωράκης, επειδή τόλμησε να μιλήσει για εθνομηδενιστές, αριστερόστροφο φασισμό και για κυβέρνηση μειοψηφίας.

Στην προσπάθειά τους να δολοφονήσουν πολιτικά έναν χαρακτήρα, οι πολιτικοί και τα παπαγαλάκια τους δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι έτσι οπλίζουν το χέρι παρακρατικών και των γνωστών αγνώστων, οι οποίοι έφθασαν στο σημείο να βανδαλίσουν το σπίτι του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Το Μαξίμου, κλεισμένο στο χρυσό κλουβί της εξουσίας, νομίζει ότι η προπαγάνδα μπορεί να είναι ισχυρότερη από την πραγματικότητα. Οταν όλος ο διεθνής Τύπος έκανε λόγο για την παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος, η παρέα του Μεγάρου Μαξίμου και τα διάφορα φερέφωνα επιχειρούσαν να υποβαθμίσουν την παρουσία του κόσμου σε μερικές δεκάδες χιλιάδες.

Και όχι μόνο αυτό. Κατήγγειλαν τους συγκεντρωθέντες ως ακροδεξιούς και όσους διαφωνούν με τη σύνθετη ονομασία, προσπαθώντας να εκφοβίσουν τους πολίτες και να διχάσουν τον ελληνικό λαό που διαδήλωνε για ένα εθνικό θέμα, όταν σύμφωνα με όλες τις έρευνες ακόμα και η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν τη χρήση του όρου Μακεδονία.

Ο κ. Τσίπρας κατάφερε για άλλη μια φορά να βγάλει τον κόσμο στις πλατείες. Μόνο που τώρα ο κόσμος δεν βγήκε για να υποστηρίξει πολιτικές και θεωρίες για το σκίσιμο των μνημονίων, αλλά για να εναντιωθεί στις κυβερνητικές πολιτικές και στις τυχοδιωκτικές επιλογές του στα εθνικά μας θέματα.

Αυτή είναι πατριωτική στάση των Ελλήνων και δεν μπορεί κανείς να τη συκοφαντήσει. Και ο Μίκης Θεοδωράκης δεν θα δώσει διαπιστευτήρια πατριωτισμού σε κανέναν περαστικό της εξουσίας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου