Μπούμερανγκ για Τσίπρα το Σκοπιανό

01/02/18 • 07:39 | UPD 01/02/18 • 07:39

Η τροπή που παίρνει η υπόθεση του Σκοπιανού, με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εξελίσσεται σε μπούμερανγκ για τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που δημοσιοποιήθηκε από το Action24, η συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης αποδοκιμάζει τους χειρισμούς του πρωθυπουργού σε σχέση με την ονομασία, ενώ τάσσεται υπέρ της διοργάνωσης συλλαλητηρίων για το θέμα αυτό.

Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το 70% των πολιτών θεωρεί ως μείζονος σημασίας το όνομα, στο οποίο δεν θέλουν να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» ούτε σε σύνθετη ονομασία, ενώ το 65% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει θετική τη διοργάνωση συλλαλητηρίων. Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα και το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ίδια άποψη.

Ο πολιτικός καιροσκοπισμός του Μαξίμου, που θεώρησε ότι θα προκαλέσει ρήγματα στο εσωτερικό των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το ζήτημα των Σκοπίων, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ίδια την κυβέρνηση και στις σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλληλοϋβρίζονται δημοσίως πλέον, δίνοντας την εικόνα στον κόσμο ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι καρέκλες της εξουσίας, αφού δηλώνουν ότι, παρά τις εκατέρωθεν ύβρεις, δεν θα εγκαταλείψει η μία πλευρά την άλλη.

Είναι και το ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν απολαμβάνει πλέον της εμπιστοσύνης των πολιτών σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό ζήτημα, όπως ξεκάθαρα προκύπτει τόσο από τις δημοσκοπήσεις όσο και από τα πάνδημα συλλαλητήρια που διοργανώνονται κατά των μεθοδεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για το συγκεκριμένο θέμα.

Για τον λόγο αυτό, κυβερνητικοί κύκλοι, αφού πρώτα συκοφάντησαν όσους παίρνουν μέρος στα συλλαλητήρια, προσπαθούν τώρα να διαμορφώσουν ένα κλίμα φόβου, με στόχο να περιοριστεί η συμμετοχή των πολιτών σε αυτά. Oμως αυτό που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι αφενός να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του μεγάλου συλλαλητηρίου της Κυριακής και αφετέρου να λάβει σοβαρά υπόψη τα μηνύματά του.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου