Όχι τερτίπια με τα εθνικά θέματα

28/12/17 • 08:18 | UPD 28/12/17 • 10:37

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ένα ακόμα θέατρο του παραλόγου από πλευράς της κυβέρνησης, με αφορμή την υπόθεση του Σκοπιανού.

Δεν ξέρουμε τι είδους δεσμεύσεις μπορεί να έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας απέναντι στους διεθνείς παράγοντες. Oμως είναι σίγουρα αστείο να ζητείται από τη αντιπολίτευση να προτείνει αυτή λύσεις, όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθεται ο υπουργός Εξωτερικών.

Είναι επίσης το ίδιο ανεύθυνες οι συστάσεις του Μεγάρου Μαξίμου προς τη Νέα Δημοκρατία να διασαφηνίσει τη θέση της για το θέμα των Σκοπίων, όταν ο βασικός εταίρος της κυβέρνησης Π. Καμμένος έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι.

Το ζήτημα των Σκοπίων δεν είναι μνημονιακό μέτρο, όπως είναι για παράδειγμα ο ΦΠΑ στα νησιά ή άλλα χαράτσια στα οποία οι συγκυβερνώντες παριστάνουν τους δύσκολους διαπραγματευτές και τελικά υπογράφουν ό,τι τους δώσουν.

Θα ήταν τουλάχιστον επικίνδυνο αν προκρινόταν μία λύση από την κυβέρνηση, την οποία δεν θα αποδεχόταν ο υπουργός Αμυνας της χώρας. Δηλαδή που, για ένα κορυφαίο ζήτημα της διπλωματίας μας, ο ένας βασικός βραχίονάς της θα την απέρριπτε.

Πρόκειται για πρωτάκουστα πράγματα που προδίδουν και ερασιτεχνισμούς, αλλά και τη διάθεση της κυβέρνησης να μεταθέσει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση για θέματα που χειρίζεται αποκλειστικά η ίδια.

Οι διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι θα διευθετηθεί το ζήτημα των Σκοπίων που είχαν αφήσει άλυτο οι προηγούμενες κυβερνήσεις προκαλούν θυμηδία, αν σκεφθεί κανείς το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην οικονομία και τα μνημόνια, τα οποία έλεγαν ότι θα έσκιζαν, ωστόσο υπέγραψαν άλλα δύο δικά τους με πρόσθετα επώδυνα μέτρα, παρατείνοντας τη σκληρή λιτότητα τουλάχιστον έως το 2022.

Για αυτό λοιπόν ας αφήσουν στο Μαξίμου τα παιχνίδια με τα εθνικά μας θέματα, γιατί αυτά μπορεί να μας ακολουθούν για δεκαετίες. Ας μας πουν με ποιες θέσεις προσέρχονται τελικά στις διαπραγματεύσεις και ας πείσουν πρώτα τον κυβερνητικό τους εταίρο πριν απευθυνθούν στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου