Μνημονιακότεροι των Μνημονίων

22/12/17 • 07:34 | UPD 22/12/17 • 07:34

Aκούσαμε και πάλι απίστευτα πράγματα από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αυτή τη φορά σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. σε καθημερινή βάση ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής υποκρισίας. Δεν είναι τυχαίο ότι διεθνώς ο κ. Τσίπρας έχει πατεντάρει τον όρο «κωλοτούμπα», ο οποίος χρησιμοποιείται από τον ξένο Τύπο σε περιπτώσεις μεγάλης πολιτικής στροφής που συνοδεύεται από τυχοδιωκτισμό.

Οπως δηλαδή συνέβη για παράδειγμα με τον περίφημο Κ. Πουτζδεμόν και το δημοψήφισμα στην Καταλονία ή με τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα και το δημοψήφισμα του «όχι» που μετατράπηκε σε «ναι» το καλοκαίρι του 2015.

Χθες ακούσαμε και πάλι απίστευτα πράγματα από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αυτή τη φορά σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών. Ο κ. Κοντονής είπε ότι οι πλειστηριασμοί θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και καιρό, ενώ ο κ. Τσακαλώτος απείλησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν δεν ψηφίσουν τη ρύθμιση θα πέσει η κυβέρνηση, γιατί θα υπάρχει πρόβλημα με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Είναι οι ίδιοι πολιτικοί που το 2014 απειλούσαν τους «Σαμαροβενιζέλους» να μη διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς γιατί υπάρχουν «μαγικές λύσεις» για τα δάνεια και για τις τράπεζες. Βεβαίως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγινε μια τρίτη ανακεφαλαιοποίηση σε εξευτελιστικές τιμές, η οποία λειτούργησε υπέρ των ξένων funds που αγόρασαν αντί πινακίου φακής και εις βάρος των Ελλήνων μετόχων που είδαν τα χρήματά τους να μηδενίζονται, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν εκροές καταθέσεων άνω των 40 δισ. ευρώ.

Σήμερα οι επαναστάτες τού χθες εμφανίζονται μνημονιακότεροι των μνημονιακών. Και δεν διστάζουν να επιτίθενται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά των πρώην συντρόφων τους που διαδηλώνουν έξω από τα Ειρηνοδικεία, όταν όλοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι αν δεν βρίσκονταν στην εξουσία θα συμμετείχαν και αυτοί μαζί με τις «συλλογικότητες» στις διαδηλώσεις κατά των συμβολαιογράφων.

Το δίδυμο των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δείχνει με κάθε τρόπο πως κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, αλλά κάθε ημέρα που περνάει το πολιτικό κόστος ανεβαίνει και η κοινωνική δυσαρέσκεια αυξάνεται.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου