Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Sorry. No data so far.

21/12/17 • 07:24 | UPD 21/12/17 • 07:24

Οταν καλείσαι να ψηφίσεις διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις μέσα σε λίγα λεπτά της χώρας και χωρίς την παραμικρή επεξεργασία, είναι φανερό ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Η κυβέρνηση κατέθεσε χθες μια σειρά τροπολογιών σε νομοσχέδιο για τη διαστημική υπηρεσία. Οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας και ότι αυτό θα το υπηρετήσει μέχρι τέλους έχουν εκτοξευθεί στο διάστημα, μαζί με ένα πλήθος προεκλογικών υποσχέσεων που ποτέ δεν τηρήθηκαν.

Δεν είναι μόνο το θέμα της διαδικασίας, η οποία είναι πραγματικά απαράδεκτη, καθώς λίγο πριν από το τέλος του έτους κατατίθενται δεκάδες τροπολογίες και σε άσχετα νομοσχέδια, χωρίς οι βουλευτές, ούτε της συμπολίτευσης ούτε της αντιπολίτευσης, να είναι σε θέση να αξιολογήσουν τη χρησιμότητα και, βεβαίως, τη σκοπιμότητα των εν λόγω διατάξεων.

Οταν καλείσαι να ψηφίσεις διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις μέσα σε λίγα λεπτά της χώρας και χωρίς την παραμικρή επεξεργασία, είναι φανερό ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Αυτό που είναι απολύτως προφανές είναι το γεγονός της εξαπάτησης των πολιτών από την κυβέρνηση Τσίπρα. Ετσι χθες σε μία από τις τροπολογίες που κατατέθηκαν προβλέπεται ότι αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρεμποδίζουν τη διενέργεια των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία.

Οι ποινές φυλάκισης θα είναι από τρεις έως έξι μήνες και το πέρασμα από το σύνθημα για «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» στις ποινικές διώξεις των «συλλογικοτήτων» είναι χαώδες.

Το 2014, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας έλεγε να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς, παρότι προστατευόταν τότε η πρώτη κατοικία, αλλά τώρα απαιτεί να μην τολμήσει κανείς να διαμαρτυρηθεί, αλλιώς θα φυλακιστεί.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του τυχοδιωκτισμού της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. που έλεγαν ψέματα για να αναρριχηθούν στην εξουσία και τώρα δεν διστάζουν να ψηφίζουν και να εφαρμόζουν αυτά που κάποτε κατήγγειλαν ως μνημονιακά μέτρα που ψήφιζαν οι «γερμανοτσολιάδες».

Η κυβέρνηση παραβιάζει βασικές κοινοβουλευτικές αρχές και επιπλέον συνεχίζει με υποκριτικό τρόπο την εξαπάτηση όσων την είχαν πιστέψει και οι οποίοι το πληρώνουν με τον χειρότερο τρόπο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου