Τα fake news και η αλήθεια

19/12/17 • 07:32 | UPD 19/12/17 • 11:25

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τους πολίτες ότι τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόζει είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή.

Ο πρωθυπουργός προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τους πολίτες ότι τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόζει είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή.

Πρόκειται για μια μάχη με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Η αλήθεια κερδίζει πάντοτε το ψέμα. Και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έχει χρησιμοποιήσει πολλά ψέματα, τόσο προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία όσο και για να διατηρηθεί σε αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ψευτοπαροχές που υποτίθεται ότι δίνει ο κ. Τσίπρας σε ένα μέρος της κοινωνίας δεν είναι παρά ένα ελάχιστο κλάσμα μπροστά σε αυτά που έχει πάρει, αλλά και όσα έχει ήδη συμφωνήσει επιπλέον να πάρει με τα νέα μέτρα λιτότητας από 1ης – 1 – 2019 από τους πολίτες και ιδιαίτερα από τους οικονομικά ασθενέστερους.
Ακόμα και το βοήθημα των 400 ευρώ που θα δώσει στους ανέργους έως 24 ετών, και αυτό προέρχεται από την κατάργηση ενός μικρού βοηθήματος που δινόταν για τους πρώτους μήνες σε όλους τους νεοεισερχόμενους ανέργους.

Για το λόγο αυτό, η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση αποτυπώνεται πλήρως και σε όλες τις έρευνες κοινής γνώμης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το 75% των πολιτών θεωρεί ότι δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας. Ακόμα και το 60% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ίδια άποψη, ενώ και ο τέως υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης προειδοποίησε από το βήμα της Βουλής ότι τη διετία 2018 – 2019 θα βγουν στο σφυρί 40.000 σπίτια, όχι μόνο μπαταχτσήδων, αλλά και ανθρώπων που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

Η Νέα Δημοκρατία, η οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία τις διαδικασίες του Συνεδρίου της, μπορεί να χτίσει πάνω στην αλήθεια. Οχι μόνο για να διευρύνει το δημοσκοπικό της προβάδισμα των δώδεκα μονάδων στους ψηφοφόρους, όπως κατέγραψε η χθεσινή δημοσκόπηση.

Αλλά και επειδή οι πολίτες δεν θέλουν άλλα ψέματα γιατί αντιλαμβάνονται πλέον πάρα πολύ καλά πόσο έχει βλάψει την καθημερινότητά τους και την προοπτική της χώρας η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου