Συνέδριο προτάσεων

16/12/17 • 08:23 | UPD 16/12/17 • 08:23

Το βασικότερο όφελος για τη Ν.Δ. είναι ότι έχει καταφέρει να επιβάλει πλήρως τη δική της ατζέντα στην πολιτική ζωή.

Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκινά σήμερα ολοκληρώνει μια ενδιαφέρουσα πορεία προσυνεδριακού διαλόγου, κατά τη διάρκεια της οποίας η ηγεσία του κόμματος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις προτάσεις της σε διάφορους τομείς άσκησης πολιτικών.

Το βασικότερο όφελος για τη Ν.Δ. είναι ότι έχει καταφέρει να επιβάλει πλήρως τη δική της ατζέντα στην πολιτική ζωή. Είναι χαρακτηριστικό ότι θέματα ταμπού, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, οι αλλαγές στο Δημόσιο, η μείωση της φορολογίας και η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγικότητα και την αγορά εργασίας, είναι πλέον αυτά που κυριαρχούν, μεταξύ άλλων, στον δημόσιο βίο της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να αισθάνεται δικαιωμένη για τις επιλογές της κατά τη διάρκεια της τελευταίας κυβερνητικής θητείας της, όταν πέτυχε κατ’ αρχάς τη σταθεροποίηση και στη συνέχεια την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με πολιτικές μείωσης των φόρων, τις οποίες κατέστρεψε ολοσχερώς η διακυβέρνηση Τσίπρα.

Μόλις χθες ο πρωθυπουργός θριαμβολογούσε για το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα έχουν πέσει κάτω από το όριο του 4%, ξεχνώντας βεβαίως ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά το επιτόκιο είχε φθάσει στο 4,3%, για να εκτοξευθεί το καλοκαίρι του 2015 στο 27%, με την «περήφανη» διαπραγμάτευση των Τσίπρα – Βαρουφάκη και το περιβόητο δημοψήφισμα.

Για τους λόγους αυτούς, το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να αποτελέσει το πρώτο βήμα στην τελική ευθεία προς τις κάλπες και την επάνοδό της στη διακυβέρνηση της χώρας.

Η ηγεσία και τα στελέχη του κόμματος έχουν πλέον στο οπλοστάσιό τους συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις που απαντούν στο ερώτημα τι διαφορετικό θα κάνετε εσείς ως κυβέρνηση. Η απάντηση θα ήταν εύκολη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε όλα τα ανορθόδοξα μέσα για να κερδίσει τις εκλογές και να διατηρήσει την εξουσία.
Αυτό που όμως έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να εμπεδωθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και οι πολιτικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας να κερδίσουν έδαφος ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν μετά τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου