Δεν πιστεύουν το αφήγημα Τσίπρα

14/12/17 • 08:41 | UPD 14/12/17 • 08:41

Η δημοσκόπηση αναδεικνύει την οργή, την αγανάκτηση, την απαισιοδοξία και την απογοήτευση των πολιτών στην Ελλάδα.

Τα στοιχεία από τις τάσεις Δεκεμβρίου 2017 της MRB αποτυπώνουν με ανάγλυφο τρόπο τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι Ελληνες πολίτες επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί δεν είναι μόνο ότι η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να συντηρεί ένα σχεδόν διψήφιο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου έναντι του κυβερνώντος κόμματος. Ούτε ότι η Ν.Δ. προηγείται σταθερά και με μεγάλες διαφορές και στην παράσταση νίκης και στην ικανότητα διακυβέρνησης, καθώς η πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι αυτή μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου. Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί σημαντικά και με διψήφια νούμερα έναντι του Αλ. Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της παραπάνω έρευνας αναδεικνύουν, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την οργή, την αγανάκτηση, την απαισιοδοξία και την απογοήτευση των πολιτών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και είναι συντριπτικά για τον Αλ. Τσίπρα και το αφήγημα του Μαξίμου περί ανάκαμψης και τέλους των Μνημονίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η λέξη οργή σε ποσοστό 59,4% εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ακολουθεί η ντροπή με ποσοστό 49,7% και ο φόβος με 38,6%. Και το ακόμα χειρότερο είναι πως, σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα πώς πιστεύουν ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας, σχεδόν εννέα στους δέκα απαντούν πολύ άσχημα ή αρκετά άσχημα. Το 88,6% απαντά ότι είναι κακή και πολύ κακή σήμερα η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ενώ επτά στους δέκα είναι πεπεισμένοι ότι οι θυσίες τους δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο, αφού δεν θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία γενικά, αλλά και ότι δεν βλέπουν βελτίωση και ανακούφιση προσωπικά και για την οικογένειά τους.

Ισως για αυτό μόλις το 49% των πολιτών απαντά ότι θα διατηρήσει τη δουλειά του, αλλά με μικρότερες απολαβές, και ένας στους τρεις είναι έτοιμος να φύγει στο εξωτερικό, εάν του δοθεί η ευκαιρία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διαλύσει πλήρως την κοινωνία που κόβει δαπάνες από όπου μπορεί για να μπορέσει να επιβιώσει μέσα στη λαίλαπα της αριστερής υπερφορολόγησης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου