Η αναλγησία του ΣΥΡΙΖΑ

12/12/17 • 08:01 | UPD 12/12/17 • 08:01

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση δεσμευόταν για «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και επιστράτευε τα κινήματα «δεν πληρώνω» από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τα διόδια, όχι μόνο θεωρεί σήμερα ότι οι πλειστηριασμοί «είναι καλοί και για κοινωνικούς λόγους», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, αλλά ετοιμάζεται τώρα να βγάλει στα… ηλεκτρονικά σφυριά τα ακίνητα ακόμα και για όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο.

Οι περιβόητες συλλογικότητες που ήταν ενσωματωμένες στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και αντιδρούσαν στη διεξαγωγή δημοπρασιών για οφειλές, αρνούμενες μάλιστα τις πάσης φύσεως πληρωμές, τώρα δεν αποτελούν εμπόδιο για την αριστερή κυβέρνηση.

Η οποία, σύμφωνα με όσα έχουν υπογράψει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος στη συμφωνία με τους δανειστές, θα προχωρήσει σε πλειστηριασμούς ακινήτων ακόμα και για οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Με δεδομένο μάλιστα ότι το σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι ανύπαρκτο, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, είναι βέβαιο ότι ο αριθμός των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους θα εκτιναχθεί.

Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης Τσίπρα να δημιουργήσει έσοδα στην οικονομία και η έλλειψη πολιτικής βούλησης να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες από το σπάταλο, πελατειακό κράτος των κομματικών διορισμών συγγενών και φίλων που επιμένει να συντηρεί, έχουν αυξήσει υπέρμετρα τους φόρους και τις εισφορές και βάζουν τώρα στο στόχαστρο των πλειστηριασμών ακόμα και την πρώτη κατοικία των πολιτών που οφείλουν στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτή είναι η αναλγησία που επιδεικνύει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. απέναντι στους πολίτες στους οποίους έδινε προεκλογικές υποσχέσεις με συνθήματα για «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «δεν πληρώνω», μέχρι να τους επιβάλει τα μεγαλύτερα χαράτσια που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν ποτέ διανοηθεί, αλλά και να αρχίσει να τους παίρνει και τα σπίτια με τους περιβόητους πλειστηριασμούς που κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου