Τι περιμένουμε από το συνέδριο της Ν.Δ.

10/12/17 • 08:02 |

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. συμπληρώνει τρία χρόνια παραμονής στην εξουσία και οι πολίτες έχουν αντιληφθεί τις αρνητικές επιδόσεις της σε όλους τους τομείς.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ κινείται ανάμεσα στη στασιμότητα και την αναιμική ανάπτυξη χωρίς να έχει αξιοποιήσει το ευνοϊκό διεθνές κλίμα, όταν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη καλπάζουν με ρυθμούς που διευρύνουν τη διαφορά σε βάρος της χώρας μας.

Στα εθνικά μας θέματα το ναυάγιο που σημειώθηκε στην ιστορική επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα ενδέχεται να έχει πολλές σοβαρές συνέπειες, τόσο στο ζήτημα του προσφυγικού όσο και στην κλιμάκωση των προκλήσεων από πλευράς της Αγκυρας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πήρε πολλές ευκαιρίες από τον ελληνικό λαό και τις κλότσησε όλες σε βάρος και της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής της κοινωνίας, αλλά και των εθνικών μας συμφερόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας μεγαλώνει και οι απαιτήσεις της κοινωνίας από αυτήν αυξάνονται. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και για το λόγο αυτό σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Ν.Δ. καταγράφει διψήφια ποσοστά διαφοράς έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ως καταλληλότερος από τον ενεργεία πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι ανάγκη να δώσει το δικό του καθαρό στίγμα.

 ΠΡΩΤΟΝ, να είναι ενωτικό. Σε μία μάχη κατά του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης δεν υπάρχουν περιθώρια για διαφωνίες, αποκλεισμούς και προσωπικές πολιτικές. Οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., με τη συσπείρωση να αγγίζει το 90%, δείχνουν το δρόμο στην ηγεσία και τα ανώτατα στελέχη του κόμματος για το κλίμα ενότητας που πρέπει να διαφυλαχθεί, καθώς αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο.

 ΔΕΥΤΕΡΟΝ, να είναι μεταρρυθμιστικό. Οι πολιτικές επιλογές της Ν.Δ., ως κυβέρνηση και στο παρελθόν και στην περίοδο 2012-2014, δικαιώθηκαν με τον πιο εμφατικό τρόπο. Οι ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες πολεμούσαν παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ και αργότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν βασικό πεδίο της οικονομικής πολιτικής, ενώ πλέον οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι μόνο μέσα από σημαντικές αλλαγές για τη βελτίωση της δημόσιας Υγείας, τις δομές της οικονομίας και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους μπορούμε να πετύχουμε την έξοδο από την κρίση. Χρειάζονται συγκεκριμένες προτάσεις με άξονες τη μείωση της φορολογίας, την ενίσχυση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, την αναβάθμιση της Παιδείας και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τη δημόσια διοίκηση, ώστε να γίνει πιο φιλική για τους πολίτες και τους επενδυτές.

 ΤΡΙΤΟΝ, να διευρύνει την απήχηση της Ν.Δ. στην κοινωνία. Η Ν.Δ. οφείλει να απευθυνθεί και στους πολίτες που δεν είναι ψηφοφόροι της, που είτε δεν παρακολουθούν τα πολιτικά πράγματα είτε είναι απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα. Η διεύρυνση πρέπει να γίνει με θέσεις και προτάσεις ώστε να μην είναι ευκαιριακή μετακίνηση ψήφων, αλλά συνειδητή επιλογή που θα διευκολύνει την κυβέρνηση της Ν.Δ. την επόμενη ημέρα.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ, να στείλει μήνυμα ανανέωσης σε πρόσωπα, με νέους ανθρώπους, καταξιωμένους, που μπαίνουν στη βάσανο της πολιτικής σε μια περίοδο που η κοινωνία κρατά αποστάσεις.

Ολα αυτά θα συμβάλουν ώστε η Νέα Δημοκρατία να ενισχύσει το σύγχρονο, ευρωπαϊκό προφίλ της και να δώσει απαντήσεις που περιμένουν οι πολίτες για την Ελλάδα του αύριο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής