Η κυβέρνηση σε αποδρομή

30/11/17 • 07:17 | UPD 30/11/17 • 07:17

Μετά το στραπάτσο που υπέστη ο πρωθυπουργός στη Βουλή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. έχει τραπεί σε άτακτη φυγή.

Μετά το στραπάτσο που υπέστη ο πρωθυπουργός στη Βουλή, όπου δεν δόθηκε καμία απάντηση για το ρόλο του μεσάζοντα στην πώληση οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έχει τραπεί σε άτακτη φυγή.

Προχθές, η Επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής δέχθηκε πρόταση του βουλευτή και τέως υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλη, για την ακύρωση της συγκεκριμένης πώλησης βλημάτων, ενώ χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αν υπάρξει απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επιβολή εμπάργκο στη Σαουδική Αραβία και η Ελλάδα θα κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση.

Πρόκειται για υποκριτική στάση της κυβέρνησης που είναι αποτέλεσμα των μεγάλων ζητημάτων διαφάνειας τα οποία προέκυψαν αναφορικά με τη συγκεκριμένη συναλλαγή.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, άλλωστε, έχει εκδώσει για παράδειγμα δεκάδες ψηφίσματα κατά του καθεστώτος Μαδούρο, για αντιδημοκρατικές και απάνθρωπες πρακτικές, αλλά η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να καταδικάσει τις πρακτικές αυτές.

Πλέον όμως η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανέναν άλλο δρόμο πλην της υποχώρησης. Ενώ τα προβλήματα της οικονομίας διογκώνονται και η δυσαρέσκεια των πολιτών μεγαλώνει, η κυβέρνηση εξακολουθεί να λειτουργεί με ψέματα. Οι πλειστηριασμοί ακινήτων ξεκίνησαν και κανένα σοβαρό θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει. Οι στόχοι της ανάπτυξης υποβαθμίζονται διαρκώς, ενώ προετοιμάζεται η εφαρμογή από την 1η – 1 – 2019 της περαιτέρω μείωσης του αφορολόγητου ορίου και της νέας περικοπής των συντάξεων μέσω κατάργησης της προσωπικής διαφοράς. Μέτρα που έχουν υπογραφεί από τον κ. Τσίπρα και έχουν ήδη ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Οι δανειστές έχουν βρει στο πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού τον τέλειο εταίρο, αφού κατάφεραν να περάσουν όλα τα βαριά μέτρα που ζήτησαν και πέραν των μνημονιακών προγραμμάτων χωρίς να υποχρεωθούν σε νέο δανεισμό προς τη χώρα μας.

Ομως όλα αυτά είναι σημάδια παρακμής από μια κυβέρνηση η οποία είναι φανερό ότι έχει μπει πλέον σε φάση αποδρομής.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου