Οι πλειστηριασµοί της Αριστεράς

29/11/17 • 07:05 | UPD 29/11/17 • 11:54

OΤΑΝ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ο Τσίπρας διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι δεν θα περάσει «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

OΤΑΝ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι δεν θα περάσει «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και καλούσε την τότε κυβέρνηση να µη διανοηθεί να προχωρήσει σε κανέναν πλειστηριασµό.
ΣΗΜΕΡΑ δίνει το έναυσµα για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασµών. Είναι οι πρώτοι πλειστηριασµοί της Αριστεράς και δεν κουνιέται φύλλο. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν για το επικείµενο κλείσιµο της αξιολόγησης, το οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης έλεγε στην Κοινοβουλευτική Οµάδα του κυβερνώντος κόµµατος ότι αν δεν γίνουν οι πλειστηριασµοί και δεν µειωθούν τα «κόκκινα» δάνεια οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση και το πρώην κίνηµα «δεν πληρώνω» µε τις αφίσες τώρα πληρώνεται από το κράτος µε αργοµισθίες και θέσεις ηµετέρων και σιωπά.

Η Ι∆ΙΑ υποκρισία υπάρχει και στην περίπτωση της πώλησης της ∆ΕΗ. Ενώ η κυβέρνηση της Νέας ∆ηµοκρατίας είχε ανεβάσει την κεφαλαιακή αξία της επιχείρησης το 2014, τώρα προωθείται η άρον άρον ιδιωτικοποίησή της µέσω της πώλησης µονάδων και χωρίς καµία σοβαρή προοπτική οικονοµικά για την επιχείρηση.

ΑΠΟ ΤΙΣ διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα στη ∆υτική Μακεδονία ότι δεν θα εκποιηθεί η δηµόσια περιουσία και δεν θα εκχωρηθούν σε ιδιώτες υποδοµές, όπως η ενέργεια κ.ά., φθάσαµε τώρα να προχωρούν κανονικά και χωρίς καµία αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ οι διαδικασίες για την πώληση της ∆ηµόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισµού.

ΤΟ Ι∆ΙΟ συµβαίνει και µε τις εταιρίες ύδρευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωνε δηµοψήφισµα στη Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, η οποία τώρα βρίσκεται, µαζί µε την ΕΥ∆ΑΠ, στις πρώτες θέσεις των υπό πώληση κρατικών οργανισµών.

ΟΛΑ αυτά όµως έχουν και µια χρησιµότητα για τους πολίτες. Η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκαλυφθεί πλήρως, καθώς αυτοί που αντιδρούσαν στην πώληση ή εξυγίανση δηµοσίων επιχειρήσεων σήµερα το έχουν κάνει γαργάρα, µόνο και µόνο για τις κρατικές θέσεις που τους εξασφαλίζει η εξουσία. Οι πλειστηριασµοί της Αριστεράς ξεκινούν και µόνο χειροκροτήµατα δεν έχουµε από τον ΣΥΡΙΖΑ.