Τα προβλήματα είναι αλλού

28/11/17 • 07:25 | UPD 28/11/17 • 07:25

Μπορεί ο Αλ. Τσίπρας να υπερασπίστηκε πλήρως τον κυβερνητικό του εταίρο Π. Καμμένο χθες στη Βουλή για την υπόθεση της πώλησης εξοπλιστικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να παραμείνουν μαζί στην καρέκλα της εξουσίας, ωστόσο η συνολική εικόνα του κυβερνητικού σχήματος είναι αρνητική σε όλους τους τομείς.

Η οικονομία βρίσκεται σε στασιμότητα, τα προβλήματα των πολιτών έχουν διογκωθεί, αλλά η κυβέρνηση αισθάνεται αδύναμη να διαχειριστεί τα σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η κοινωνική προστασία των οικονομικά ασθενέστερων ή ακόμα και η παροχή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής. Και, την ίδια ώρα, ξιφουλκεί κατά της αντιπολίτευσης, όταν αυτή ζητά κοινοβουλευτικό έλεγχο στα πεπραγμένα του υπουργείου Εθνικής Aμυνας που αφορούν τις αμυντικές προμήθειες.

Οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους και έχουν ήδη αντιληφθεί ότι πλέον Τσίπρας και Καμμένος δεν έχουν διαφορές, ούτε στην πολιτική, ούτε στην ιδεολογία, ούτε στις αντιλήψεις για τις υποθέσεις που χειρίζονται ως κυβέρνηση. Oμως, αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες και επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητά τους είναι οι χαμηλές επιδόσεις της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς άσκησης πολιτικών. Από την οικονομία μέχρι την υγεία, την παιδεία και τη δημόσια ασφάλεια.

Οι φόροι έχουν εξοντώσει τα νοικοκυριά και κάθε μήνα τα σημειώματα της Εφορίας ακολουθούνται από κατασχέσεις, ενώ πλέον ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που ξεκινά από μεγάλης αξίας ακίνητα, αλλά δεν υπάρχει και θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των πιο αδύναμων που χρωστούν χρήματα από δάνεια.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έριξε την οικονομία στα βράχια και, από την ισχυρή ανάπτυξη που θα μπορούσε να υπάρξει την τριετία 2015 – 2017, τώρα οι δανειολήπτες βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα των πλειστηριασμών, οι θέσεις εργασίας είναι χαμηλής ποιότητας με ελάχιστες αμοιβές, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζει και το τραπεζικό σύστημα
Αυτά τα σημαντικά προβλήματα δεν μπορεί να τα καλύψει ο κ. Τσίπρας ούτε με τους παλικαρισμούς ούτε με την κοινή πορεία που αποφάσισε να έχει με τον κ. Καμμένο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου